Dinsdag 26 februari 2019

Concert in de kapel: 'Scandinavische sferen' door Voyelles Vocales

Op zondag 17 maart 2019 om 15.00 uur vindt er een kamermuziekconcert plaats in de kapel. Vrouwenensemble Voyelles Vocales treedt op met Peter Steijlen (dirigent), Mariëtte Carlier (piano) en Martijn Plomp (viool). Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel

Stichting Vrienden van de Kapel 1

Tijdens dit concert zijn er werken te horen van Scandinavische componisten, maar ook liederen uit andere landen met dezelfde ingetogen, soms melancholische sfeer. Muziek die warmte brengt in de winterse kou.

Mariëtte Carlier (piano)

Mariëtte begon op 10-jarige leeftijd met pianolessen en sindsdien heeft de piano haar niet meer “losgelaten”. Het liefst speelt ze de klassieke componisten, maar ze begeleidt ook koren en gaf enige tijd pianolessen aan kinderen. De laatste jaren heeft ze ook het zingen “ontdekt” (bij Voyelles Vocales) en zet ze haar muzikale talent in tijdens haar werk als leerkracht in het basisonderwijs.

Martijn Plomp (viool)

Martijn studeerde viool bij Emma Breedveld in Amsterdam en volgde de deeltijd opleiding tot viooldocent aan de Schumann Akademie in Utrecht. Martijn heeft jarenlange ervaring in samenspel en is in verschillende ensembles als violist of altviolist actief. Hij heeft diverse malen als solist opgetreden met o.a. het vioolconcert van Mendelssohn, het Introduction et Rondo Capriccioso van Saint-Saens en de altvioolromance van Bruch. Sinds 2017 is hij als aanvoerder van de altviolen verbonden aan het nieuwe Friese collectief Nootstroom. 

Peter Steijlen (dirigent)

Peter begon op jonge leeftijd met orgellessen en voelde zich aangetrokken tot de (kerk)muziek.  Pas op latere leeftijd verruilde hij het bedrijfsleven voor de muziek en deed de dirigentenopleiding bij Kunstfactor, de kerkmuzikale vakken en daarna het conservatorium via de Hogeschool IDE. Naast het dirigeren van kerk- en kamerkoren, doet hij orgel -en pianobegeleiding en componeert hij koorwerken. Als dirigent werkt hij graag met kleine bezettingen; de wisselwerking tussen zangers en/of instrumentalisten ervaart hij als één van de mooiste aspecten van het musiceren.

Vrouwenensemble Voyelles Vocales

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina 'Concerten'

Aanmelden voor het concerten
 

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16