Woensdag 3 april 2019

Concert in de kapel: 'Paas- voorjaars' concert door Gerard Habraken

Op zondag 28 april 2019 om 15.00 uur vindt er een orgelconcert plaats in de kapel. Organist Gerard Habraken speelt een 'Paas- voorjaars' concert. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel

Orgel kapel

Op de octaafdag van Pasen neemt Gerard Habraken u mee op voorjaarreis door Europa. Er zijn drie werken te horen die Pasen gerelateerd zijn: een prachtige Fantasia van Bach en een Sonatine van de Belg Roelstraete en een feestelijke fuga van de Oostenrijker Sechter. Na drie Duitse grootmeesters (Buxtehude, Bach en Mendelssohn) worden er twee werken gespeeld van Nederlandse componisten Hol en Sweelinck. De Antwerpenaar Van Hemel heeft het muziekstuk ‘Meditatie’ opgedragen aan Piet Hörmann, toentertijd organist van de Bossche St. Jan. Ook worden er twee Franse composities gespeeld: De ‘Élévation’ van Batiste en een moderner idioom ‘Scherzando’ van componist Langlais.

Gerard Habraken

Gerard Habraken studeerde orgel bij Hub. Houët aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en bij Kamiel D’Hooghe aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. In 1977 werd hij eerste prijswinnaar van het Orgelconcours ‘Alex Paepen’ te Antwerpen en in 1979 won hij de derde prijs van het ‘César Franck Concours’ te Haarlem. Hij was jarenlang als organist verbonden aan de H. Hartkerk in Eindhoven en als docent pijporgel aan Factorium Podiumkunsten te Tilburg. Als begeleider en continuo-speler werkt hij samen met tal van gerenommeerde solisten, koren en ensembles.

Organist Gerard Habraken

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina 'Concerten'. 

Aanmelden voor het concert

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16