Woensdag 6 februari 2019

Concert in de kapel: 'Muziek uit verschillende stijlperioden' door Willem Hörmann en Sep Otten

Op zondag 17 februari 2019 om 15.00 uur vindt er een orgelconcert plaats in de kapel. Willem Hörmann speelt orgel en piano en Sep Otten speelt hoorn. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel

Orgel kapel

Tijdens dit concert horen we muziek voor orgel solo, piano solo, hoorn met orgel en hoorn met piano. Van meerdere componisten horen we steeds twee werken: één voor orgel of piano en één voor orgel of piano met hoorn. Omdat de composities in verschillende stijlperiodes gecomponeerd zijn ontstaat een zeer gevarieerd programma. De twee musici spelen muziek van o.a. Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Olivier Messiaen, Paul Dukas, Georg Philipp Telemann en Herman van Veen.

Willem Hörmann (orgel en piano)

Willem Hörmann (’s-Hertogenbosch, 1953) studeerde af in kerkorgel en piano. Als organist is hij verbonden aan de Sint Cathrienkerk te ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij organist in de H. Hartkerk te Vught, de Sacrementsker te Middelrode en de SOW – Gemeente te Berlicum. Hij concerteerde o.a. in de VS, Israël, Canada, Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg. Dit jaar speelt hij o.a. Londen (Verenigd Koninkrijk), Nederland en Belgi”. Op zijn repertoire staan werken van Bach, Widor, Dupré, Vierne, Messiaen, Franck, Liszt, Sweelinck, eigen werken en improvisaties. Hij zette zich in voor de Brabantse Orgelfederatie, de Stichting Orgelkring ‘Hendrik Niehoff’, de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch, de Vrienden van het Smits-orgel Sint Lambertuskerk Rosmalen en de Orgelkring Sint Catrhien te ’s-Hertogenbosch. Zie www.willemhormann.nl

Sep Otten (hoorn) 

Sep Otten (Goes, 1986) studeerde hoofdvak Hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen. Sinds 2014 is hij hoornist bij het Zeeuws Orkest waar hij o.a. met Karin Bloemen, Blof en Yentl en de Boer speelde. Als freelance hoornist en hoorndocent is hij werkzaam op verschillende plekken in Nederland. Hij geeft muzieklessen op verschillende scholen in de Meierijstad. In december stonden zijn leerlingen in de Brabanthallen omdat zij mochten optreden voor koningin Maxima tijdens het MuziekGala 2018.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina 'Concerten'.

Aanmelden voor het concert

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16