Vrijdag 6 september 2019

Concert in de kapel: 'Het orgel als een palet en de organist als schilder' Bas Koster

Op zondag 15 september 2019 om 15.00 uur vindt er een orgelconcert plaats in de kapel. Bas Koster speelt orgel. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. 

Orgel kapel

De titel van dit concert heet ‘Het orgel als een palet en de organist als schilder’. Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar in wezen doet een organist niets anders dan een kunstschilder. De organist is de schilder en het orgel is een palet aan klankkleuren. Nu missen we in dit verhaal alleen nog een doek om op te schilderen of om bij de muziek te blijven, composities om daarmee de klankkleuren van het orgel te laten horen. Koster probeert zoveel mogelijk klankkleuren te laten horen door verschillende stijlen muziek te spelen. Hij speelt composities van Johann Christoph Kellner, Johann Sebastian Bach, Louis Lefébure-Wély, Louis Vierne en Flor Peeters. Tot slot speelt hij een improvisatie op het Pels & Van Leeuwen orgel.

Bas Koster

Bas Koster is begonnen met orgel- en improvisatie lessen bij Gerben Mourik. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Fontys AMPA te Tilburg bij Ad van Sleuwen, Ruud Huijbrechts en Jelena Bazova. Improvisatielessen werden gevolgd bij Henco de Berg en Wouter van der Wilt. Als organist is Bas Koster verbonden aan de Protestantse Gemeente Gouda en aan de Hervormde Gemeente Oudewater-Hekendorp.
Meer info op www.baskoster.nl

kunst concert kapel Bas Koster 15 september 2019

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina concerten.  

Aanmelden voor het concert

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16