Dinsdag 4 februari 2020

Concert in de kapel: 'Gretchen am spinnrade' door Valeria Mignaco en Elly van Munster

Op zondag 16 februari 2020 om 15.00 uur vindt het concert 'Gretchen am Spinnrade' plaats in de kapel. Valeria Mignaco (sopraan) en Elly van Munster (romantisch gitaar) treden dan op met liederen uit de Weense vroeg-Romantiek. 

Stichting Vrienden van de Kapel 1

Wenen was begin 19e eeuw een belangrijk cultureel centrum. De gitaar, een zeer geliefd instrument, was net zo populair als de piano. De bekendste Weense liedcomponist was Franz Schubert. Beroemde gitaristen bewerkten zijn pianobegeleidingen al voor gitaar tijdens zijn leven. Veel andere componisten trokken begin 19e eeuw naar Wenen vanwege de inspirerende omgeving: de Italiaanse componist en gitaarvirtuoos Mauro Giuliani, violist en componist Louis Spohr en de Hongaarse componist Johann Kaspar Mertz. Deze zondag worden van de genoemde componisten diverse liederen met gitaar ten gehore gebracht.

kunst concert kapel Valeria Mignaco en Elly van Munster 16 februari 2020

Valeria Mignaco (sopraan)

De van oorsprong Argentijnse sopraan Valeria Mignaco verhuisde in 1996 naar Nederland om klassiek-zang te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij specialiseerde zich later in Renaissance en Barok muziek. Na haar masters diploma (2003), was zij finaliste in de International Baroque Singing Competition in 2004 en 2006 in Chimay (België) en in de Young Artists Presentation van het Festival van Vlaanderen 2004 (met middeleeuws Ensemble Via Artis). Met haar lichte, flexibele sopraanstem zingt Valeria vooral in kamermuziekensembles gericht op renaissance- en barokrepertoire. Valeria is regelmatig te horen bij professionele vocale ensembles zoals Cappella Amsterdam en zij heeft ook meegewerkt aan projecten van het Huelgas Ensemble.

Elly van Munster (romantisch gitaar)

Elly van Munster studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit. Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone). Met de blokfluitiste/zangeres Alice Gort-Switynk vormt zij ensemble Rossignol, met de mezzosopraan Margot Kalse Duo Seraphim, met de sopraan Hilde Van Ruymbeke Duo Rosemont. Zij maakt verder deel uit van Ensemble Corona, dat gespecialiseerd is in muziek uit de 16e eeuw. Zij vormt een gitaarduo met Jelma van Amersfoort.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina 'Concerten'

Aanmelden voor een concert

Laatste revisie: 6 augustus 2020 - 09:16