Dinsdag 14 maart 2023

Concert in de kapel 'Dansend avondrood' door ensemble Rossignol

Zondag 26 maart 2023 vindt om 13.00 uur het concert ‘Dansend avondrood’ plaats in de kapel. Dit concert is onderdeel van de maandelijkse concerten ‘Zin op Zondag’. Het ensemble Rossignol met de musici Alice Gort-Switynk en Elly van Munster treedt op. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel.

Stichting Vrienden van de Kapel 1

Ensemble Rossignol

Het ensemble Rossignol bestaat uit Alice Gort-Switynk (klassieke zang / sopraan / blokfluiten) en Elly van Munster (chitaronne / luit / gitaar). Het ensemble Rossignol dankt haar naam aan het eerste concert dat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende, betoverende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal. De muziek wordt door het publiek gewaardeerd en zelfs: lieflijk, schitterend, mooi, hemels en tegen echte stress genoemd.

De twee musici spelen werken van componisten Muaro Giuliani, Harald Genzmer, Louis Spohr, Georg Philipp Telemann, Barbara Strozzi, Franz Schubert, Fernando Sor, Luigi Rossi en Girolamo Frescobaldi. De tekst van de liederen van de muziekstukken van de gekozen componisten zal voor de bezoekers van het concert gereed liggen in de kapel.  

kunst ensemble rossignol concert 26 maart 2023

Dansend avondrood

Brandend verlangen; de pijn zal zoet zijn (Ah! Non dir che non t’adoro) en het is een gloeiend vuur, zo levend dat ik niet bang ben; laat me toch jaloers zijn! (La Gelosia). Verlangen naar het einde van het lijden; je zorgen zullen voorbij zijn en je zal rust vinden (Beruhigung). De ziel glijdt over de glinsterende golven, het avondrood danst rondom de wiegende boot (Auf dem Wasser zu singen), vaarwel! (Les Adieux). Liefdesverlangen; een ste m roept vanuit de bergspleet: “Wat is het nut van de angst? Het verstoort de vrede en is een verterende gloed!” (Die Stimme der Nacht). Het voelt als een eeuwige strijd en je hoopt en twijfelt tegelijk: is het nou ja, of nee? (Tra le Speranze e ‘l Timore).

Serie concerten 2023 

De concerten die georganiseerd worden in de kapel zijn onderdeel van de bijeenkomsten op de vierde zondag van de maand onder de noemer 'Zin op zondag'. Deze kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch. 

kunst logo Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan voor het concert in de kapel. De concerten in de kapel zijn gratis. Kijk voor meer informatie over de concerten en het jaarprogramma op de pagina ‘concerten’.

kunst flyer concert 'dansend avondrood' ensemble rossignol 26 maart 2023

Aanmelden voor een concert 

Laatste revisie: 30 maart 2023 - 12:56