Donderdag 10 december 2020

Blended Diet receptenbundel voor ouders met kinderen die voeding via een sonde krijgen

Voor kinderen die industriële sondevoeding niet goed kunnen verdragen is Blended Diet een alternatief. Bij Blended Diet maakt men gebruik van een zeer fijn gepureerde maaltijd van gewone voedingsmiddelen, die zó vloeibaar is dat deze via een sonde kan worden toegediend. Het samenstellen van geschikte recepten is intensief en vraagt de nodige tijd. De afdeling diëtetiek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft daarom een receptenbundel ontwikkeld.

Nieuws - Blended Diet receptenbundel

Er is vanuit ouders een toenemende vraag naar deze manier van voeden. Met deze receptenbundel wil de afdeling diëtetiek aan de wensen en vragen van ouders voldoen. In de recepturen is rekening gehouden met de voedingskundige richtlijnen en individuele behoeften. 

De receptenbundel draagt bij aan de koers van het JBZ, om iedereen de zorg te geven die bij hem of haar past. Het ontwikkelen van ondersteunende middelen is hierbij van groot belang, bijvoorbeeld op gebied van voeding. De receptenbundel is voor alle geïnteresseerden gratis te downloaden op de website van het JBZ.

Je kunt de receptenbundel hieronder downloaden en bekijken!

Receptenbundel
 

Betrokken Afdelingen

Laatste revisie: 10 december 2020 - 09:43