Behandeling Aderlating nu ook uitgevoerd op JBZ Dichtbij locatie Rosmalen

Zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden… het kan hem in de kleine dingen zitten, onder andere door meer behandelingen dichtbij huis aan te bieden. Vanaf 26 oktober is het voor patiënten dan ook mogelijk een Aderlating - bloedafname om het ijzergehalte of het aantal rode bloedcellen in het bloed te verlagen - te laten uitvoeren bij de JBZ Dichtbij locatie in Rosmalen.

Nieuws - 20221026 - Aderlating Rosmalen

Om de komst van de eerste Aderlating patiënt in Rosmalen te vieren, is aan de eerste patiënt de heer Voermans een bloemetje overhandigd.

Aderlating behandelingen werden sinds 28 april 2022 ook al uitgevoerd op JBZ Dichtbij locatie Boxtel. Aangezien dit als zeer succesvol wordt ervaren door zowel patiënten als de JBZ medewerkers is het vanaf 26 oktober 2022 ook mogelijk op JBZ Dichtbij locatie Rosmalen. Patiënten vinden het fijn om dichtbij huis terecht te kunnen voor hun behandeling en dat dit in een kleinschalige setting gebeurt. Dat een Aderlating behandeling mogelijk is op de JBZ Dichtbij locaties komt door een pilot met niveau 4 verpleegkundigen op de JBZ Dichtbij locaties. Voorheen werd de Aderlating enkel uitgevoerd op de JBZ hoofdlocatie op het Oncologisch Centrum en het Multidisciplinair Vasculair Centrum.

Dubbel voordeel

Met het aanbieden van deze behandeling op de JBZ Dichtbij locaties, kunnen patiënten kiezen of ze naar de hoofdlocatie komen of liever dichterbij huis geholpen worden in Rosmalen of Boxtel. Ook ontstaat er door deze verschuiving ruimte op de hoofdlocatie om andere behandelingen te verplaatsen naar de vrij gekomen plaatsen.

Lees meer verhalen over JBZ Dichtbij

Laatste revisie: 26 oktober 2022 - 16:35