Woensdag 30 december 2020

50e COVID-thuis patiënt naar huis

Een mijlpaal in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De 50e COVID-thuis patiënt verlaat vandaag ons ziekenhuis om thuis verder te herstellen. Wat begon als een capaciteitsprobleem werd een nieuwe manier van werken, die voor de patiënt veel fijner is. Lekker thuis in je eigen omgeving weer beter worden. Met de zorg van de huisarts dichtbij en controle van het JBZ op afstand. Een prachtige vorm van samenwerking met een belangrijke rol voor alle medewerkers van het monitoringscentrum die letterlijk en figuurlijk achter de schermen meekijken.

covid thuis medewerkers met oliebollen

Marjan van Apeldoorn, internist infectioloog, en Thomas Macken, longarts, zijn  trots op deze nieuwe manier van werken, die naadloos past in de visie van het JBZ: zorg voor jou, die bij je past. Marjan: “Wij zetten daarvoor al onze medische expertise in en zoeken de samenwerking met o.a. familie, huisarts en de thuiszorg.”

Samen met huisarts Eric van Rijswijk vond zij het een goede reden om alle medewerkers van de COVID-afdelingen, de monitoringsmedewerkers, de floormanagers en de casemanagers te complimenteren voor hun inspanningen en het  succesvolle project. Dat het zo goed werkt is ook te danken aan de huisartsen, de thuiszorg en de mantelzorgers, die samen helpen de zorg te organiseren. Door hun hulp, en door  de digitale oplossingen die we gebruiken krijgen de patiënten meer regie over hun gezondheid.

Laatste revisie: 30 december 2020 - 16:27