Nieuwe ronde, nieuwe projecten

Twee keer per jaar krijgt iedere afdeling de mogelijkheid om bij de Stichting Vrienden unieke projecten of benodigdheden aan te vragen die het comfort van de patiënt verhogen. Deze ronde in september 2015, zijn er maar liefst veertig aanvragen toegewezen. Sommige aanvragen hebben helaas geen doorgang gevonden, maar de meeste projecten zijn goedgekeurd. De afdelingen die een aanvraag hebben ingediend hebben hierover bericht ontvangen.

Uit de vele bijzondere aanvragen die zijn binnengekomen, willen we graag drie projecten uitlichten.

Wachtruimte Geriatrie

Een fijne, warme omgeving zorgt ervoor dat patiënten en bezoekers zich beter op hun gemak voelen in het ziekenhuis. Bij de polikliniek Geriatrie hebben zij hun aanvraag toegewezen gekregen om de polikliniek en wachtruimte een huiselijke (her)inrichting te geven. Door het plaatsen van mooie plantenbakken, een koffietafel, fauteuils en bijzettafeltjes zal deze wachtruimte een heuse metamorfose ondergaan.

Muziek op de Tolbrug

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat muziek een helend en rustgevend effect heeft. In de huiskamer van de Tolbrug Revalidatie zal daarom een digitale piano komen te staan. Patiënten kunnen gebruik maken van deze piano voor een prettige afleiding. Ook kan de piano dienen voor therapeutische ondersteuning ten behoeve van de revalidatie.

Kinderen moeten kunnen spelen

Lekker in de frisse lucht spelen, dat is één van de belangrijkste dingen voor kinderen. Daarom zullen er in een speciaal deel op het Voorplein speeltoestellen geplaatst worden. Op deze manier kunnen kinderen zich voor, tijdens of na hun bezoek aan het ziekenhuis lekker uitleven en ontspannen. Met dit speelplein zijn we niet alleen van binnen maar ook van buiten een zichtbaar kindvriendelijk ziekenhuis.

Voorplein

Code VRIEND-139
Laatste revisie: 16 oktober 2019 - 16:47