Profielfoto zorgverlener Margreet van den Berg
Mevr. drs.

M.G.M. (Margreet) van den Berg

Gezondheidszorgpsycholoog

Sinds juli 2008 ben ik werkzaam als gz-psycholoog bij de vakgroep Medische Psychologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Samen met mijn collega Lilian Dekkers vertegenwoordig ik de sectie Kinder- en Jeugd binnen de vakgroep. Kinderen, jongeren en/of hun ouders worden over het algemeen door de kinderarts naar ons verwezen. Het betreft kinderen die door hun ziekte of lichamelijke klachten vast dreigen te lopen in hun ontwikkeling.

Lees meer

In gesprek met het kind en de ouders probeer ik zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de problemen exact zijn en waar men het best bij geholpen zou zijn. Ook neem ik vaak contact op met school of andere bij kind en gezin betrokken hulpverleners. Hier kan een kort behandel- of begeleidingstraject uit voort komen. Soms is een psycho-diagnostisch onderzoek nodig om een beter beeld van het functioneren van het kind te krijgen. Soms blijkt dat een kind elders beter geholpen kan worden. Ik verwijs het kind en de ouders dan door naar de betreffende instantie.

Naast mijn werkzaamheden voor de door de kinderarts verwezen patiënten maak ik deel uit van verschillende multidisciplinaire teams, waaronder het kinderincontinentie team, het kinderdiabetesteam en een project voor kinderen met obesitas.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Kinder- en jeugdpsychologie

Mijn opleiding

Orthopedagogiek
Onderwijskunde
Laatste revisie: 30 januari 2019 - 14:42