Naar het ziekenhuis in coronatijd

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het in ons ziekenhuis veilig is. We nemen maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent.

Afspraak in het JBZ? Volg deze regels!

Afspraak in het ziekenhuis? Kom alleen, draag een mondkapje, houdt afstand.

Let op

Heeft u corona? Of bent u om een andere reden in thuisquarantaine? Bijvoorbeeld omdat u in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Bel dan vóór uw afspraak de polikliniek of afdeling waar u uw afspraak heeft. Zij bespreken met u de mogelijkheden voor uw afspraak.

In het ziekenhuis

In het ziekenhuis zijn er ook een aantal maatregelen getroffen:

• De wachtkamers zijn zo ingericht dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Hierdoor kunnen er minder mensen zitten dan normaal. Kom daarom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar de wachtkamer!
  • Er zijn stickers op de grond geplakt en posters opgehangen om iedereen te herinneren aan de 1,5 meter afstand.
  • Met pijlen en lijnen geven we looproutes aan. Is de ruimte even wat krapper? Wacht dan tot een ander u voorbij is gegaan.
  • Bij de hoofdingang en op andere plaatsen in het ziekenhuis hangen pompjes met handalcohol.

Mondkapje verplicht, ook als u gevaccineerd bent

In het ziekenhuis krijgt u van ons bij de screening een medisch mondneusmasker. Draag dit medisch mondneusmasker zolang u in het ziekenhuis bent. Ook met het mondneusmasker op, houden we 1,5 meter afstand.

Bekijk ook de veel gestelde vragen over het dragen van een mondkapje in het ziekenhuis.

Screening bij ingang op coronaklachten

Heeft u hier last van? Vertel het ons!

Heeft u last van verkoudheid, reuk en/of smaakverlies, koorts of benauwdheid? Vertel het ons

Bij de ingang van onze locaties stelt een medewerker u een paar vragen. Laat de vragenlijst zien die u thuis heeft ingevuld.

Ook op de locaties Boxtel, Drunen, Rosmalen en Zaltbommel, het Sport Medisch Centrum en de prikposten wordt gescreend.

U kunt de vragenlijst invullen op www.jbz.nl/screening.

Let op!

Begeleiders en bezoekers met gezondheidsklachten die overeenkomen met coronaklachten, zoals hoesten, niezen, keelpijn of koorts, vragen wij dringend om niet mee te komen naar het ziekenhuis. Dit geldt ook voor begeleiders en bezoekers die in thuisquarantaine zijn.

Begeleiding

• We vragen u om alléén naar uw afspraak te komen. Kunt u echt niet alleen komen? Heeft u bijvoorbeeld een lichamelijke of geestelijke beperking? Of vraagt de afdeling u om een begeleider mee te nemen? Dan mag u 1 begeleider meenemen. Uw begeleider is het liefst een huisgenoot.
  • Bij opname en bij ontslag is één begeleider toegestaan. In alle andere gevallen wacht uw eventuele begeleider buiten het ziekenhuis op u, het liefst in de auto.
  • Bij kinderen tot 18 jaar mag één van de ouders mee naar het polibezoek. Broertjes en zusjes zijn in verband met de coronamaatregelen nog niet welkom. Voor eventuele uitzonderingen kunt u contact opnemen met de afdeling.
  • Er zijn afdelingen waar uw begeleider buiten het ziekenhuis telefonisch of digitaal kan meeluisteren. Bijvoorbeeld thuis of in de auto. Wilt u weten of dit ook bij uw afspraak kan? Neem dan contact op met de afdeling waar u uw afspraak heeft.
  • Het is belangrijk dat tijdens de inschrijving van kinderen ten minste één ouder of verzorger aanwezig is. Dit is verplicht als uw kind jonger is dan 16 jaar. U als ouder of verzorger moet zich tijdens de inschrijving ook kunnen legitimeren. Vergeet niet om het pasje van uw zorgverzekering mee te nemen.
  • Komt u in verband met uw zwangerschap naar het ziekenhuis, kijk dan hier voor meer informatie

Let op!

• Begeleiders met gezondheidsklachten die overeenkomen met coronaklachten, zoals hoesten, niezen, keelpijn of koorts, vragen wij dringend om niet mee te komen naar het ziekenhuis. Dit geldt ook voor begeleiders die in thuisquarantaine zijn.

Digitaal of telefonisch consult in Coronatijd

Ziekenhuizen hebben te maken met grote drukte door de uitbraak van het coronavirus. Om er voor te zorgen dat u toch tijdig en veilig de zorg kan krijgen die u nodig heeft, zijn we meer mensen op afstand gaan helpen.

Normaal gesproken komt u voor uw eerste afspraak naar de arts op de polikliniek. We noemen dit een ‘face-to-face consult’. In coronatijd zijn nieuwe vormen van afspraken (consulten) toegepast: belconsult, videoconsult, digitaal consult via mail (e-consult). Dit zijn volwaardige vormen van consult. Meer informatie leest u op de pagina "Een consult (afspraak) op afstand"

Het ziekenhuis brengt deze kosten in rekening bij uw zorgverzekeraar. Het eigen risico is hierop van toepassing. Meer informatie leest u op de pagina "Tijdelijk andere regels voor declareren in coronatijd".

Code COR-025
Laatste revisie: 19 juli 2021 - 07:27