Naar het ziekenhuis in coronatijd

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het in ons ziekenhuis veilig is. We nemen maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent.

Afspraak in het JBZ? Volg deze regels!

Coronamaatregelen

Let op

Heeft u corona? Of bent u om een andere reden in thuisquarantaine? Bijvoorbeeld omdat u in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Bel dan vóór uw afspraak de polikliniek of afdeling waar u uw afspraak heeft. Zij bespreken met u de mogelijkheden voor uw afspraak.

Medisch mondneusmasker verplicht bij coronaklachten of thuisquarantaine

Dit zijn coronaklachten.

Heeft u op de dag van uw afspraak of enkele dagen daarvoor één van deze klachten?

• Hoesten
  • Benauwdheid
  • Niezen of neusverkoudheid
  • Koorts hoger dan 38°C
  • Reuk- of smaakverlies
  • Keelpijn
  • Andere klachten die u niet kunt verklaren, zoals braken, misselijkheid, diarree, hoofdpijn, moeheid en spier- en/of gewrichtspijn

Of bent u in thuisquarantaine, maar mag u in overleg met de afdeling wel komen?

Dan moet u een medisch mondneusmasker dragen. Dit geldt op alle JBZ-locaties en prikposten. U kunt een medisch mondneusmasker pakken bij de ingang. Draag het medisch mondneusmasker zolang u in het ziekenhuis of bij de prikpost bent. U mag geen eigen mondkapje dragen.

Let op:

Begeleiders en bezoekers mogen niet naar het ziekenhuis (mee) komen als zij klachten hebben die horen bij corona, of als zij in thuisquarantaine zijn. Dit mag alleen als dit met de afdeling is afgesproken.

Bekijk ook de veel gestelde vragen over het dragen van een mondkapje in het ziekenhuis.

Let op!

• Begeleiders mogen niet naar het ziekenhuis (mee) komen als zij klachten hebben die horen bij corona, of als zij in thuisquarantaine zijn. Dit mag alleen als dit met de afdeling is afgesproken.

Verder geldt:

• Uw begeleider is het liefst een huisgenoot.
  • Bij opname en bij ontslag is één begeleider toegestaan. In alle andere gevallen wacht uw eventuele begeleider buiten het ziekenhuis op u, het liefst in de auto.
  • Bij kinderen tot 18 jaar mag één van de ouders mee naar het polibezoek. Broertjes en zusjes zijn in verband met de coronamaatregelen nog niet welkom. Voor eventuele uitzonderingen kunt u contact opnemen met de afdeling.
  • Er zijn afdelingen waar uw begeleider buiten het ziekenhuis telefonisch of digitaal kan meeluisteren. Bijvoorbeeld thuis of in de auto. Wilt u weten of dit ook bij uw afspraak kan? Neem dan contact op met de afdeling waar u uw afspraak heeft.
  • Het is belangrijk dat tijdens de inschrijving van kinderen ten minste één ouder of verzorger aanwezig is. Dit is verplicht als uw kind jonger is dan 16 jaar. U als ouder of verzorger moet zich tijdens de inschrijving ook kunnen legitimeren. Vergeet niet om het pasje van uw zorgverzekering mee te nemen.
  • Komt u in verband met uw zwangerschap naar het ziekenhuis, kijk dan hier voor meer informatie

Digitaal of telefonisch consult in Coronatijd

Ziekenhuizen hebben te maken met grote drukte door de uitbraak van het coronavirus. Om er voor te zorgen dat u toch tijdig en veilig de zorg kan krijgen die u nodig heeft, zijn we meer mensen op afstand gaan helpen.

Normaal gesproken komt u voor uw eerste afspraak naar de arts op de polikliniek. We noemen dit een ‘face-to-face consult’. In coronatijd zijn nieuwe vormen van afspraken (consulten) toegepast: belconsult, videoconsult, digitaal consult via mail (e-consult). Dit zijn volwaardige vormen van consult. Meer informatie leest u op de pagina "Een consult (afspraak) op afstand"

Het ziekenhuis brengt deze kosten in rekening bij uw zorgverzekeraar. Het eigen risico is hierop van toepassing. Meer informatie leest u op de pagina "Tijdelijk andere regels voor declareren in coronatijd".

Code COR-025
Laatste revisie: 25 september 2021 - 11:00