Woensdag 4 maart 2020

Medewerker besmet met Coronavirus in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Woensdag 4 maart 2020 is bij een arts-assistent van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) het Coronavirus (COVID-19) aangetroffen. De arts-assistent heeft de JBZ patiënt met het Coronavirus afgelopen vrijdag opgevangen op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Omdat deze medewerker dinsdag milde luchtwegklachten kreeg en contact had gehad met de patiënt is deze getest. De arts-assistent woont in 's-Hertogenbosch.

De arts-assistent is meteen naar huis gegaan en er wordt door de GGD thuisisolatie ingesteld. De patiënten die dinsdag door de besmette arts-assistent zijn gezien, zijn geïsoleerd en worden gemonitord op de ontwikkeling van koorts en luchtwegklachten. Het gaat in totaal om acht patiënten van de afdeling Oncologie. De medewerkers waarmee deze arts-assistent contact heeft gehad, worden gevraagd zelf hun gezondheid te monitoren.

De privécontacten van de arts-assistent worden door de GGD Hart voor Brabant benaderd. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het Coronavirus, dan worden zij ook in thuisisolatie geplaatst en getest.

Meer informatie

Heeft u vragen over uw afspraak? Neem dan contact op met uw polikliniek. ​​​​​​​Heeft u algemene vragen over het Coronavirus? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of bel op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur naar ons Voorlichtingscentrum via (073) 553 24 57.
Laatste revisie: 12 maart 2020 - 11:59