Mantelzorgpunt Farent opent in Jeroen Bosch Ziekenhuis

17 januari 2019

Een mantelzorger speelt een grote rol in het gezondheidswelzijn van patiënten. Hij/zij redeneert namelijk vanuit de patiënt en geeft een schat aan informatie over hoe het met zijn moeder, vader of kind is. Bijvoorbeeld hoe de dag is verlopen, of wat men eventueel thuis nodig heeft. Om mantelzorgers goed te ondersteunen, is er nu een Mantelzorgpunt op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit is een samenwerking van Farent (nieuwe fusieorganisatie van Welzijn Divers en Juvans maatschappelijk werk en dienstverlening), de gemeente ’s-Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

De gemeente ’s-Hertogenbosch, Farent en het ziekenhuis zien allemaal de kracht van mantelzorgers. Zij willen daarom nauw in de gaten houden hoe zij deze belangrijke groep kunnen helpen. 
 
Het Mantelzorgpunt geeft ondersteuning aan álle mantelzorgers; van alle leeftijden en in elke situatie. Mantelzorgers kunnen met al hun vragen terecht bij geschoolde vrijwilligers. Samen bekijken ze hoe de mantelzorger de weg in zorgland kan vinden, en hoe de draaglast en draagkracht van de mantelzorger in balans kan blijven, zodat de mantelzorger niet overbelast raakt. 

Contact

Het mantelzorgpunt is op de dinsdag- en donderdagochtend open van 9.00 tot 12.00 uur en te vinden in de centrale hal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ook zijn zij bereikbaar via (073) 206 88 00 of via mantelzorg@farent.nl.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. 
Gewoon, omdat jij ertoe doet

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maureen Jonkergouw,  afdeling Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 61 52 of e-mail : m.jonkergouw@jbz.nl

Laatste revisie: 23 januari 2020 - 12:47