Lustrumgala Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis brengt € 252.150,- op

22 maart 2019

De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis bestaat dit jaar 10 jaar en organiseerde op vrijdag 22 maart 2019 voor de vijfde maal een fondsenwervend gala. Deze feestelijke avond, die gepresenteerd werd door Manon Meijers, was net als andere jaren een groot succes en bracht een bedrag van € 252.150,- op. Het geld wordt besteed aan projecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, die het welzijn van patiënten en hun naasten vergroten, en aan ontwikkelingen die  bijdragen aan het gezondheidswelzijn van de mensen in ‘s-Hertogenbosch en omgeving.

Aan deze avond, die gehouden werd in DePetrus te Vught werkten verschillende artiesten mee, zoals  Edsilia Rombley, Antje Monteiro en DJ Erik de Gast. Daarnaast waren er ook optredens van sopraan Isabella Scholten en Jazz band Cats Collective. 

Veiling 

De traditionele veiling van het gala werd geleid door Huub van Mackelenbergh. Aanwezigen konden onder andere bieden op een drietal ziekenhuis projecten, zoals hoofdhuidkoelers voor oncologische patiënten, ondersteunen van het wetenschappelijk onderzoek naar “Prehabilitatie bij darmkanker” en het klapstuk “jouw eigen kamer in het JBZ”. Met dit laatste project kunnen kinderen thuis op de computer hun favoriete beelden uploaden, die worden gekoppeld aan het patiëntnummer. Als een kind de behandelkamer in het ziekenhuis binnenstapt worden de beelden als een schilderij op de muur geprojecteerd. 

Daarnaast werd er een groot aantal exclusieve veilingitems beschikbaar gesteld. Zo werd er een thuisdiner voor acht personen aangeboden door Noble-Edwin Kats en een “feel good afternoon” inclusief gratis shoppen door ‘Het Haaratelier’ Mari van de Ven, Manon Meijers en ALIX The Label. Ook stelde Schaap en Citroen een rosé gouden diamanten armband beschikbaar en waren er entree tickets voor Kids Rally Brabant, waarmee drie zieke kinderen en hun ouders een onvergetelijke dag wordt aangeboden door Van den Udenhout & Kids Rally Brabant. 

Betrokkenheid

De voorzitter van de Stichting Vrienden JBZ, Jan Karel van der Staay, stelt enorm onder de indruk te zijn van de ruimhartigheid van de gasten op het Gala. ‘‘Met de opbrengst van deze geweldige avond kunnen weer veel fantastische projecten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gerealiseerd worden! Daarnaast is het prachtig om een grote betrokkenheid te zien en verschillende groepen en mensen in ‘s-Hertogenbosch en omgeving te verbinden met de stichting en het ziekenhuis. Samen met mijn collega’s van het organiserend comité, Claudia Bruins, Kurt Verhees en Rodger Broere, kijken we zeer tevreden terug op een geslaagde avond’’.

Uitreiking cheque met bedrag opbrengst lustrumgala St. Vrienden JBZ

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis

Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis, daarvan zijn ze zich in het Jeroen Bosch Ziekenhuis maar al te zeer bewust. De medewerkers doen er dan ook alles aan om een eventueel verblijf in dit ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis helpt hen daarbij. Wij werven geld en middelen om het verblijf in het ziekenhuis, voor patiënten en hun familie in een vaak moeilijke periode wat comfortabeler te maken. 

Vriendschap lost niet alles op maar maakt wel het verschil.

Ook vriend worden? Kijk dan op www.vriendenjbz.nl

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis.  Gewoon, omdat jij ertoe doet

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 630 bedden en ruim 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, Saskia Byvanck tel. (073)553 84 48 of s.byvanck@jbz.nl

 

Laatste revisie: 25 maart 2019 - 11:55