Lotgenotencontact voor patiënten met MS

Andere patiënten met MS ervaren voor een deel dezelfde problemen als u. Zij begrijpen vaak snel waar u het over heeft.

Het kan daarom soms prettig zijn om lotgenoten te leren kennen. U kunt steun hebben aan elkaar en van elkaar leren.

Hoe komt u in contact met lotgenoten?

Dit kan op verschillende manieren:

• U kunt lotgenoten ontmoeten in het MS-informatiecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
  • U kunt telefonisch in contact komen met lotgenoten door te bellen met de MS-telefoon. De MS-telefoon wordt bemand door mensen die zelf MS hebben. U kunt aan hen uw vragen stellen. Dit kan eventueel anoniem.
  • U kunt op internet in contact komen met lotgenoten via forums op websites. Dit kan onder andere via de site van het Nationaal MS fonds  of via MSweb.
  • De MS Vereniging Nederland  organiseert bijeenkomsten voor mensen met MS, hun partners, kinderen en/of ouders.
  • Verschillende instanties organiseren ook speciale dagen . Denk hierbij aan de Nationale MS-dag en patiëntendagen die georganiseerd worden vanuit het ziekenhuis.

Laatste revisie: 13 februari 2019 - 00:09