Laborant, Beeldvormende technieken (nucleaire geneeskunde, radiologie en vaatlaboratorium)

 • Vacaturenummer: 2018-331 
 • Aantal uren: 32 tot 36 uur 
 • Duur: Onbepaalde tijd 

Bedrijfsprofiel

Wil jij ook werken in het beste topklinisch ziekenhuis van Nederland*?

Zoek jij een unieke werkomgeving waar Nucleaire Geneeskunde, Radiologie en het Vaatlaboratorium tot één afdeling behoren en waar de medewerkers op meerdere vlakken inzetbaar (kunnen) zijn? Lees dan verder!

De RVE Beeldvormende Technieken is onderverdeeld in Nucleaire geneeskunde, Radiologie en Vaatlaboratorium. Deze afdeling beschikt over goed uitgeruste onderzoekskamers  op 5 verschillende locaties en heeft daarmee de mogelijkheid om een groot aantal verschillende onderzoeken te verrichten.

Op de afdeling werken in totaal 16 radiologen, 4 nucleair geneeskundigen, 12 arts-assistenten, 120 laboranten en 30 administratief medewerkers. Alle teamleden zijn ervaren professionals die hun vak goed verstaan. Onze ambitie is het leveren van kwalitatief hoogstaande onderzoeken en innovaties.

De functie

Er zijn vacatures in de volgende functies:

1. Laborant BT, nucleaire geneeskunde.

Voor deze functie ligt de nadruk, qua inzet, in eerste instantie op nucleaire geneeskunde.

 • Je verricht zelfstandig specialistisch onderzoek in het werkveld nucleaire geneeskunde.
 • Je bereidt zelfstandig radiofarmaca onder verantwoording van de apotheker en dient de radioactieve stoffen toe.
 • Wij verwachten dat je een bijdrage levert aan de introductie van nieuwe onderzoeken, protocollen, werkvoorschriften, behandelmethoden, technieken en (hulp)apparatuur.
 • Je begeleidt samen met collega’s leerlingen.
 • In de toekomst behoort uitbereiding naar vaatlaboratorium en radiologie tot de mogelijkheden, evenals de inzetbaarheid tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten.

2. Laborant BT, vaatlaboratorium.

Voor deze functie ligt de nadruk in eerste instantie op het vaatlaboratorium.

 • Je verricht zelfstandig vaatonderzoeken, tevens interpreteer en beoordeel je deze. Het betreft doppler- en duplexonderzoeken van de bloedvaten in het gehele lichaam.
 • Je maakt onderzoeksverslagen en verwerkt de bijbehorende administratieve handelingen van deze onderzoeken.
 • In de toekomst behoort uitbereiding naar radiologie en nucleaire geneeskunde tot de mogelijkheden, evenals de inzetbaarheid tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten.

3. Laborant BT, radiologie.

Voor deze functie ligt de nadruk, qua inzet, in eerste instantie op radiologie.

 • Je verricht zelfstandig radiologisch onderzoeken of assisteert hierbij.
 • Wij verwachten dat je een bijdrage levert aan de introductie van nieuwe onderzoeken, protocollen, werkvoorschriften, behandelmethoden, technieken en (hulp)apparatuur.
 • Je begeleidt samen met collega’s leerlingen.
 • Je bent naast dagdiensten ook inzetbaar tijdens de avond- , nacht-  en weekenddiensten.
 • Je bent op meerdere locaties inzetbaar.
 • In de toekomst behoort uitbereiding naar nucleaire geneeskunde  en vaatlaboratorium tot de mogelijkheden.

Het profiel

Opleidingseisen voor de verschillende functies:

 1. Laborant BT, nucleaire geneeskunde: Je bent in het bezit van het diploma MBRT.
 2. Laborant BT, vaatlaboratorium: Je bent in het bezit van het Bewijs van Bevoegdheid of het diploma MBRT, eventueel aangevuld met de post hbo opleiding Echografie vaatdiagnostiek, of een vergelijkbare hbo opleiding in non-invasieve vaatdiagnostiek, of bereid deze te volgen.
 3. Laborant BT, radiologie: Je bent in het bezit van het diploma Radiodiagnostisch Laborant, het Bewijs van Bevoegdheid of het diploma MBRT, eventueel aangevuld met een post-hbo diploma. Een post-hbo diploma CT kan een voordeel zijn in de selectie procedure.

Algemeen:

Je hebt een flexibele en patiëntgerichte houding. Je kunt zelfstandig werken en bent stressbestendig. Daarnaast beschik je over een uitstekend inzicht en observatievermogen en heb je tact en geduld. Verder dien je in staat te zijn bewust te handelen ten aanzien van aspecten van patiëntveiligheid.

Wij bieden

Een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week op basis van een vast dienstverband. Inschaling vindt plaats in functiegroep 45 (maximaal € 3.072, - op basis van een fulltime dienstverband) of in functiegroep 50 (maximaal € 3.490, - op basis van een fulltime dienstverband), gebaseerd op jouw profiel, kennis en ervaring. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen.

Interesse gewekt?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Daphne Engelen, unithoofd Beeldvormende Technieken (073-5538772). Je cv en motivatiebrief kun je tot en met 1 februari 2019 versturen via het online sollicitatieformulier.

*onderzoek Algemeen Dagblad, november 2018

Solliciteer nu

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Onze correspondentie over het verloop van je sollicitatie versturen wij per email. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld 

Laatste revisie: 16 januari 2019 - 15:09