App luisterroutes

De app ‘JBZ Luisterroutes’ bevat zes luisterroutes door het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De app leidt u langs diverse kunstwerken in en om het JBZ. Tegelijkertijd verklankt de app het ziekenhuisleven. De exposities en luisterroutes zijn openbaar en toegankelijk als u in het JBZ bent. 

De titels van de luisterroutes in de app luiden: De Revalidatie, De Tijd, De Stad, De Voortgang, De Binnenstebuiten en De Achterkant. De routes, die tussen de elf en negentien minuten duren, hebben elk hun eigen klank en kleur. Thema’s die voorbijkomen, zijn hoop, beweging en buitenlucht, sterfelijkheid, mooi en lelijk, de samenleving en de verborgen kanten van het ziekenhuis.

De opname, JBZ luisterroutes

De app is ook te gebruiken door bedlegerige patiënten, dankzij de foto’s van de kunstwerken en ziekenhuislocaties die in de app zijn opgenomen. Wie de tocht maakt, kriskrast fysiek of in gedachten door het ziekenhuis. Als gids fungeren de stemmen van actrice Sanne Berger en stadschroniqueur Eric Alink. Zij leiden de luisteraar naar bekende, maar ook onbekende plekken in het JBZ.

De app ‘JBZ Luisterroutes’ is gemaakt door geluidskunstenaars Michiel van de Weerthof en Joost van Pagée (Soundtreks). Stadschroniqueur Eric Alink schreef de teksten van de luisterroutes. De foto’s in de app zijn gemaakt door Mike Harris. De app is gefinancierd door de Stichting Vrienden van het JBZ, Verwenzorg van de afdeling Finance & Control, het VSB fonds en de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De app 'JBZ Luisterroutes' is voor Iphone beschikbaar en gratis in de App Store te downloaden.

Download de gratis app JBZ Luisterroutes via de App store

Voorbeelden app luisterroutes

Samenwerkingspartners Luisterroutes

 

Code KUN-042
Laatste revisie: 25 juli 2023 - 13:53