Zorgverlener bereidt een operatie op de Poliklinische Operatiekamer voor.

Kleine operatieve ingreep bij de kaakchirurg

Bij een kleine ingreep haalt de kaakchirurg een plekje, vlekje, bultje of stukje weefsel weg.

Soms is het noodzakelijk om dat stukje op te sturen naar de patholoog zodat het onderzocht kan worden onder de microscoop.

Wanneer vindt er een kleine ingreep plaats?

Een kleine operatieve ingreep kan nodig zijn bij de volgende aandoeningen:

Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw behandeling.

Gegevens delen

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Code MON-075
Laatste revisie: 16 augustus 2019 - 11:19

Kleine operatieve ingreep bij de kaakchirurg

• Plan zo min mogelijk in op de dag van behandeling en de dag erna. Dus sporten, vergaderingen en etentjes even uitstellen. De meeste mensen hebben ongeveer 2 tot 3 dagen last na een behandeling. Daarna gaat het geleidelijk aan beter.
  • Zorg dat er ijs klaar ligt zodat u kunt koelen zodra u thuis komt.
  • U kunt eventueel een uur voor de behandeling paracetamol innemen (lees de bijsluiter voor dosering). Na de behandeling krijgt u van ons een recept mee voor pijnstillers.

Na het verdoven brengen we u naar de poliklinische operatiekamer (POK). Wanneer de verdoving is ingetrokken, gaat de behandeling van start. De kaakchirurg haalt het stukje weefsel eruit en hecht zo nodig het wondje.

• Wij adviseren u na de behandeling te koelen met ijs. Dit zorgt voor minder zwelling.
  • Spoel uw mond als dat nodig is. De arts schrijft dit dan voor.
  • Soms moeten de hechtingen eruit gehaald worden. Dit gebeurt meestal na 10 dagen.

Als er een stukje weefsel onderzocht moet worden, is de uitslag meestal na 10 dagen bekend. Vooraf vertellen we u of de kaakchirurg de uitslag met u zal bespreken, of dat u daarvoor contact kunt opnemen met uw tandarts of huisarts.