Barbara de Laat - Donders

Klaar voor

2 juli 2015

Hoi allemaal,

Steeds vaker krijg ik de vraag of 'ik er klaar voor ben'.....  Ja, ik ben er klaar voor! Wíj zijn er klaar voor!

Dit staat me te wachten:

Maandagmiddag 6 juli krijg ik een radioactieve stof ingespoten bij de tumor. Deze stof wordt afgevoerd richting de schildwachtklier (lymfeklier in/bij de oksel). Na de injecties mag ik weer naar huis.

Dinsdagochtend maken ze een foto waarop deze stof zichtbaar is. Hierdoor is te zien via welke schildwachtklier(en) eventuele cellen van de tumor afgevoerd zouden kunnen zijn. 's Middags haalt de chirurg de tumor en deze schildwachtklier(en) weg. De operatie zal ongeveer een uur duren. Als alles goed verloopt, hoef ik geen nacht in het ziekenhuis door te brengen. Ik zie absoluut niet op tegen de operatie. Sterker nog: ik wil actie!

Ook de kinderen zijn er klaar voor. Kas vroeg afgelopen weekend nog: 'Mama, wanneer word je nu eigenlijk écht ziek?'. Haha, het is fijn om te merken dat zij er goed mee omgaan.

De afgelopen weken heb ik de tijd gekregen (dank je wel bazen!) en genomen (vind ik wel moeilijk) om rust te creëren. Sporten, veel in mijn dagboek schrijven om m'n hoofd leeg te krijgen/houden, middagslaapjes, ontspanningsmassage, huis opruimen (opgeruimd huis = opgeruimd hoofd; je hebt wéér gelijk mam ;-)) en regelen wat ik regelen kan voor de kinderen; de vakantieperiode komt eraan. Ik heb nu zoveel mogelijk gedaan zodat ik straks heel asociaal alleen maar aan mezelf hoef te denken.

In de afgelopen weken heb ik ook contact gehad met Petra en Heidi; 2 geweldige meiden die het hele borstkankertraject net achter zich hebben gelaten. Bij hen heb ik herkenning, tips & trics en vooral vertrouwen gevonden. Heel fijn.

Na de operatie worden de tumor en de schildwachtklier onderzocht: welke graad van agressie heeft de tumor? Is de tumor in zijn geheel verwijderd? Zijn er uitzaaiingen te zien in de schildwachtklier? Aan de hand van dit onderzoek wordt de nabehandeling bepaald.

Dit onderzoek heeft een week de tijd nodig.

Omdat ik de uitslag van ‘mijn eigen’ chirurg wil krijgen, schik ik me naar haar agenda en krijg ik donderdag 16 juli de uitslag. Ik vind die extra dagen wachten geen probleem: het doet niets af aan de bevindingen en verandert niets aan de behandelingen.

Spannend zal ik het zeker wel vinden, maar daar heb ik nu gelukkig nog geen last van.

Van alle kanten krijgen we warme handen toegestoken om ons te helpen. Dat voelt fijn, dat geeft ook rust. Dank jullie wel, we gaan hier zeker gebruik van maken.

Ik laat jullie volgende week weten hoe de operatie gegaan is. Dat zal wel woensdag worden.

Tot dan!

Liefs, Barbara

Dit is een persoonlijke blog, waarin Barbara de Laat-Donders schrijft over haar eigen ervaringen als patiënt van het Borstcentrum JBZ. Alle beschreven gezichtspunten en ervaringen in deze blog zijn persoonlijk en niet representatief voor die van andere mensen. De uitvoering van de behandelingen kan inmiddels veranderd zijn. De blogs zijn dan ook geen vervanging van professionele medische informatie en adviezen van zorgverleners. Aan deze blog kunnen geen rechten worden ontleend. Het is niet toegestaan citaten over te nemen uit deze blog, zonder toestemming van de auteur. Lees ook Barbara's andere blogs.

Laatste revisie: 3 augustus 2021 - 10:35