Kinderen maken kennis met ziekenhuis door nieuwe film

Zo goed mogelijk de zorg organiseren rondom een kind met kanker; daar zet het Jeroen Bosch Ziekenhuis zich voor in. Dat doen wij – als Shared Care Ziekenhuis – samen met het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Daar starten alle Nederlandse kinderen hun behandeling. Zodra het mogelijk is, vervolgen de kinderen de behandeling in een ziekenhuis dichtbij huis. Dat is heel fijn, maar tegelijkertijd is het ook spannend om naar een nieuw ziekenhuis te gaan. Om kinderen al een beetje een vertrouwd gevoel te geven, hebben we een introductiefilm gemaakt. Zo kunnen kinderen, voordat de vervolgbehandeling start, alvast kennismaken met ons ziekenhuis en ons team. De film is vanaf 14 juli 2018 te bekijken op de kinderwebsite www.halloziekenhuis.nl.

In de film ontmoeten we Julia op de polikliniek. Julia (7) wordt, net als de andere kinderen, behandeld door een vast team zodat ze steeds dezelfde vertrouwde gezichten ziet. Dit Shared Care team bestaat onder andere uit een kinderarts, kinderoncologie verpleegkundige, pedagogisch hulpverlener, maatschappelijk werker en kinderpsycholoog.

Alysha (6) laat op de Kinderdagbehandeling haar indrukwekkende Kanjerketting zien. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Zo vertelt de ketting hun verhaal. Piet-Hein laat de kamer zien waar hij zijn chemobehandeling krijgt. Tijdens de behandeling kan hij op de kamer ook gamen zodat de tijd net wat sneller gaat. Tijs (6) is voor een opname een paar dagen op de Kinderafdeling. Tijs vertelt dat zijn vader of moeder altijd mogen blijven slapen op de Kinderafdeling.

Over Shared Care Ziekenhuizen

Als één van de Shared Care Ziekenhuizen, delen we de zorg met het in juni officieel geopende Prinses Máxima Centrum. In dit grootste kinderkankercentrum van Europa is alle expertise rondom kanker geconcentreerd. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is één van de Shared Care Ziekenhuizen voor de regio Zuidoost. Door samen te werken kan de zorg dichtbij huis plaatsvinden. Dit is belangrijk zodat het “gewone” leven van de kinderen zoveel mogelijk door kan gaan.

Stichting Vrienden

De film is financieel mogelijk gemaakt door De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dankzij de Stichting beschikt het ziekenhuis over een kinderwebsite www.halloziekenhuis.nl, waar nog veel meer filmpjes te vinden zijn.Code VRIEND-081
Laatste revisie: 9 oktober 2020 - 14:42