Kinderen krijgen een stem in KinderRaad Jeroen Bosch Ziekenhuis

18 januari 2019

Legde de dokter wel goed uit wat er aan de hand was of is er wel genoeg speelgoed in de wachtkamers? Het zijn belangrijke vragen voor kinderen die ervaring hebben met het ziekenhuis omdat ze zelf patiënt zijn of omdat een ouder, broertje of zusje in het ziekenhuis moest zijn. Ook voor kinderen is eigen regie belangrijk en daarom krijgen zij vanaf nu een stem in de KinderRaad van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

De KinderRaad bestaat uit negen kinderen tussen de negen en achttien jaar. Zij zijn op donderdag 17 januari van start gegaan, om te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Ze denken onder andere mee over hoe het ziekenhuis de zorg voor kinderen en andere patiënten kan verbeteren. Isis, lid van de KinderRaad kan niet wachten om te beginnen: “Ik wil later heel graag in het ziekenhuis gaan werken, het liefst als verpleegkundige. Nu kan ik een beetje achter de schermen kijken en ook direct iets betekenen voor andere mensen in het ziekenhuis. Ik heb er heel veel zin in!”

De KinderRaad is een initiatief de kinderafdeling van het JBZ. De kinderen worden begeleid door medewerkers van de afdeling Kindergeneeskunde en komen zes keer per jaar bijeen.

Nieuwe kinderen zijn welkom!

Momenteel zitten er negen kinderen in de KinderRaad, maar de raad wil graag uitgroeien naar twaalf kinderen. Kinderen die ervaring hebben in het ziekenhuis en graag mee willen praten, kunnen een mail sturen naar kinderraad@jbz.nl voor meer informatie. 

Ontwikkelingen van de KinderRaad zijn binnenkort ook te volgen op de kinderwebsite van het JBZ: www.halloziekenhuis.nl

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. 
Gewoon, omdat jij ertoe doet

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maureen Jonkergouw,  afdeling Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 6152  of e-mail : m.jonkergouw@jbz.nl 
 

Laatste revisie: 27 juli 2020 - 10:28