Woensdag 10 oktober 2018

Kinderconcert 'Carnaval!' door ensemble Animoso op zondag 21 oktober 2018

Op zondag 21 oktober 2018 vindt om 15.00 uur in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een kinderconcert plaats. Dit concert 'Carnaval!' is onderdeel van het concertenseizoen 2018 in de kapel en wordt verzorgd door ensemble Animoso.

Het is een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar en de duur van de voorstelling is ongeveer 35 minuten. Ook volwassenen zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

Muzikale familievoorstelling 'Carnaval!'

De voorstelling speelt zich af op een zolder. Als Anne en Sofie de zolder moeten opruimen van hun moeder, hebben zij een onverwacht spannende ontmoeting. Zij gaan op ontdekkingstocht door het dierenrijk en ineens is hun klus niet meer zo saai....

'Carnaval!' is een muzikale familievoorstelling gebaseerd op het bekende muziekstuk 'Carnaval des Animaux' van Camille Saint-Saëns (1835-1921). Dit werk bestaat uit 14 delen, waarin de componist verschillende soorten dieren uitbeeldt met zijn prachtige muziek. Het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die hij, een beetje spottend, maar soms ook zeer treffend weergeeft.

Ensemble Animoso

Animoso bestaat uit de zangeressen Hadewijch Voorn, Klarijn Verkaart, Yvonne Kok en vervangend pianiste Cynthia Liem. De zangeressen leerden elkaar kennen in het koor van de Nationale Opera. Zij delen hun liefde voor de combinatie van theater en muziek. Animoso voerde de voorstelling 'Carnaval!' reeds met veel succes uit tijdens de Zeister Muziekdagen, het Maurits Festival in de mijnstreek, het Weesp Champer Music Festival, in Tiliander in Oisterwijk en onlangs op het Grachtenfestival in Amsterdam. Nieuwsgierig naar de voorstelling 'Carnaval!'?

Kijk hier alvast voor een kort filmpje van deze verrassende familievoorstelling.

nieuws 20181021 kinderconcert carnaval muziekensemble animoso

nieuws 20181021 poster kinderconcert carnaval

Helende omgeving

Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun ervaringen met behulp van muziek. De concerten in de kapel zijn toegankelijk voor patiënten en hun bezoekers, maar ook medewerkers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Onder de noemer ‘Muziek in de kapel’ organiseert de dienst Geestelijke Verzorging samen met de kunstcommissie concerten in de kapel. De kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. De orgelconcerten komen tot stand samen met de Brabantse Orgelfederatie en de firma Pels & Van Leeuwen (de orgelbouwer van het prachtige orgel dat speciaal voor het ziekenhuis is gebouwd).

Aanmelding en info over dit concert

Voor meer info over dit bijzondere concert en aanmelding, kijk hier. Er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. In de kapel is plaats voor 75 bezoekers.

Concerten live via bedterminal patiënten

De concerten zijn te bekijken en te beluisteren via de bedterminal van patiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze dienst is gratis en ook te gebruiken voor patiënten die geen gebruik maken van betaalde radio en televisie

Laatste revisie: 17 januari 2019 - 13:13