Kangoeroevestjes voor Couveuseafdeling

Bij kangoeroeën, ook wel buidelen genoemd, is het de lichaamstemperatuur van vader of moeder die het kind warm houdt, in plaats van de warme lucht van een couveuse.

De lijst met bewezen positieve effecten is haast eindeloos. Zo heeft huid-op-huidcontact een positief effect op de ademhaling en hartslag, het gewicht, het slaappatroon en de hersenontwikkeling, en stimuleert het de borstvoeding. Ook bevordert het lichamelijk contact de hechtingsband tussen de ouder en het kind, waardoor ouders beter in staat zijn hun ouderrol te vervullen. Uiteindelijk resulteert dit alles vaak ook in een verkorte opnameduur.

In het Kangoeroevest wordt de baby in een speciale buidel veilig op de borst van de ouder bevestigd. De moeder of vader heeft zo de handen vrij om bijvoorbeeld een boek te lezen. Speciale bevestigingsstrips zorgen voor een veilige bevestiging van alle slangen, buizen en draden waarmee de baby aan apparatuur verbonden is. In de mouwen zitten spiegeltjes, zodat moeder of vader oogcontact kan maken met de baby.

De kangoeroevestjes konden in 2014 worden aangeschaft uit de opbrengst van de knipmarathon van Gio Coiffures en schoonheidssalon Magnifiek en door de persoonlijke inspanning van Peter Langenbach.

Code VRIEND-051
Laatste revisie: 25 september 2019 - 14:44