Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert Hart & Vaatcafé op 20 november

1 oktober 2018

Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je hartaandoening, hoe fijner. Maar hoe doe je dat? Op dinsdag 20 november 2018 organiseert het regioteam Oost-Brabant van Harteraad samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) het tweede Hart&Vaatcafé. Het thema is Atriumfibrilleren. Dit is een aandoening waarbij het hart onregelmatig en meestal ook sneller dan normaal klopt.

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor mensen met hart- & vaataandoeningen. Ook partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Mensen kunnen er ervaringen uitwisselen, tips opdoen, vragen stellen, informatiestand bezoeken en hun zorgen bespreken. Zorgverleners kunnen via het Hart&Vaatcafé extra informatie geven en kennis delen. Het eerste Hart&Vaatcafé in het JBZ werd gehouden in februari en was een groot succes.

Thema en programma

Bij het Hart&Vaatcafé staat één thema centraal. Op 20 november is dat Atriumfibrilleren. Cardioloog Sebastiaan Velthuis geeft hier een presentatie over en een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal. Na de pauze kunt u vragen stellen aan het panel. De bijeenkomsten zijn interactief en gratis.

Hart&Vaatcafé in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Ontvangst is vanaf 18:00 uur bij de infobalie van het JBZ. Het programma begint om 18:30 en duurt tot ongeveer 20:30 uur. Meldt u zich snel aan, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het aanmelden voor deze avond kan via deze link: https://jbz.hvcafe.nl/

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gewoon, omdat jij ertoe doet.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maureen Jonkergouw  afdeling Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 6152 of e-mail : m.jonkergouw@jbz.nl

Laatste revisie: 27 juli 2020 - 10:23