Vrijdag 28 februari 2020

JBZ voorbereid op coronavirus (COVID-19)

Ook in Nederland zijn patiënten opgenomen met het virus. Als JBZ houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Op ons liveblog houden we u op de hoogte. Hier vindt u ook veelgestelde vragen.

Coronavirus
Heeft u klachten? Ga NIET naar uw huisarts, huisartsenpost of Spoedeisende hulp  toe, maar neem telefonisch contact op met uw huisarts of de GGD.

Voorbereidingen

We hebben de nodige voorbereidingen getroffen wanneer iemand wordt opgenomen met ziekteverschijnselen van het Coronavirus. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een protocol opgesteld gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Hierin staat wat we doen als iemand zich meldt met ziekteverschijnselen. Ook staat in het protocol hoe we patiënten behandelen die verdacht zijn met het Coronavirus. We houden hierbij rekening met de veiligheid van andere patiënten en medewerkers. Dit protocol wordt steeds aangepast aan de actuele situatie en met de nieuwe informatie. De zorg voor onze andere patiënten gaat onverminderd door. 

Als iemand zich meldt met ziekteverschijnselen, wordt hij in strikte isolatie verpleegd. Isolatie betekent dat de patiënt op een éénpersoonskamer ligt en er extra maatregelen genomen worden om verdere besmetting te voorkomen. Er zullen specifieke testen worden gedaan om te achterhalen of de patiënt het Coronavirus heeft. Als dit het geval is, wordt hij in strikte isolatie gehouden en behandeld.

Wat kan ik zelf doen?

Het RIVM - het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het Coronavirus - houdt de situatie nauwlettend in de gaten. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het Coronavirus. Op de website van het RIVM staat actuele informatie. Ook staan er veel gestelde vragen, bijvoorbeeld wanneer u contact kunt opnemen met uw huisarts.

Meer informatie:

Coronavirus

Laatste revisie: 25 maart 2020 - 13:30