Zaterdag 14 maart 2020

JBZ en ouderenorganisaties maken corona-afdeling in Boxtel

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat samen met elf ouderenzorgorganisaties* een corona-afdeling inrichten voor patiënten met psychogeriatrische problemen die besmet zijn met het coronavirus. De corona-afdeling komt op de voormalige Dagbehandeling A3 in Boxtel op de locatie Liduina bij Zorggroep Elde Maasduinen.

Op de corona-afdeling worden deze patiënten bij elkaar verpleegd door een vaste groep verpleegkundigen en verzorgenden. Deze groep verzorgt geen andere patiënten. Een specialist ouderengeneeskunde en de GGD bepalen voor wie deze corona-afdeling de best passende isolatiemaatregel is. De zorg voor mensen met dementie is complex en maatwerk.

Het JBZ heeft bij de locatie Liduina van Zorggroep Elde Maasduinen een buitenlocatie. Het JBZ in Boxtel zou gaan verbouwen van eind april tot en met december 2020. Dit wordt nu uitgesteld, omdat de prioriteit ligt op het snel realiseren van de corona-afdeling.

Verbouwing

Het JBZ in Boxtel wil gaan verbouwen, om ook in de toekomst zorg dichtbij te kunnen blijven bieden in Boxtel. Het plan is om de faciliteiten in het gebouw te vernieuwen, ruimtes efficiënter in te richten en de locatie een eigentijdse uitstraling te geven, passend bij de stijl van de andere locaties. Het JBZ wil tijdens en na de verbouwing alle gebruikelijke spreekuren en onderzoeken blijven aanbieden in Boxtel.

Voor meer informatie over de corona-afdeling op de locatie Liduina bij Zorggroep Elde Maasduinen kijk op de website van Zorggroep Elde Maasduinen.

*Brabantzorg, Vivent, VanNeynsel, Laverhof, St. Jozefoord, Vughterstede, Schakelring, De Annenborch, Pantein, ’t Heem, Zorggroep Elde Maasduinen.

Laatste revisie: 14 maart 2020 - 15:45