Dinsdag 29 mei 2018

Innovatief JBZ laat zich zien tijdens jaarlijkse Vriendenavond

Afgelopen maandag 28 mei jl. waren ongeveer 100 donateurs en genodigden te gast bij de jaarlijkse Vriendenavond van de Stichting Vrienden. De presentatie was in de vertrouwde handen van boegbeeld Theo Verbruggen.

De Taalpuntvrijwilligers op de Vriendenavond

Het thema voor de Vriendenavond was dit jaar 'Innovatie en het JBZ'. Vijf gastsprekers gaven een inkijkje in hun innovatieve projecten en onderzoeken die vaak achter gesloten deuren plaatsvinden. Ze zijn - zo bleek ook weer tijdens deze avond - van groot belang in de ontwikkeling van de zorg en aandacht voor patiënten en medewerkers.

De gastsprekers en hun onderwerpen:

  • Nina Tel-Karthaus over ‘objectieve plausibiliteitscheck van schildklier testuitslagen: een innovatieve verbetering’ (wetenschapsprijs 2016, mede mogelijk gemaakt door SVJBZ)
  • Janet van Kuilenburg over begeleiding van hartfalen patiënten door cardiologen en huisartsen
  • Babette van der Zwaard over ‘reductie van het aantal prothese infecties’ (wetenschapsprijs 2017, mede mogelijk gemaakt door SVJBZ)
  • Marlies van der Zande over ‘geestelijke aandacht voor personeel in het JBZ'
  • Maud Bessems over 'Innovatie binnen het borstcentrum'

In het programma was er ook nog ruime aandacht voor de vrijwilligers van het Taalpunt. Vrijwilligers Riet Koolen en Lisette Trimbos vertelden in een interview met Theo Verbruggen over de problematiek van laaggeletterdheid. Het was een eye-opener voor veel van de aanwezigen die de dames veel bruikbare tips gaven om het probleem van laaggeletterdheid in het JBZ tegen te gaan. Een bijzonder moment in het programma was ook de meditatieoefening met Geestelijk verzorger Marlies van der Zande, die iedereen een rustgevend moment gaf tussen de zorggerelateerde presentaties door.

We kunnen ook dit jaar weer spreken van een geslaagde Vriendenavond met veel positieve reacties van de aanwezigen. We willen iedereen bedanken voor hun komst en bijdrage!

Laatste revisie: 4 oktober 2019 - 09:34