Hoe verloopt een bezoek aan het Slaap Waak Centrum?

Wat kunt u verwachten van een bezoek aan het Slaap Waak Centrum?

Hoe bereidt u zich voor?

Voordat u naar de eerste afspraak komt vragen we u om online vragenlijsten in te vullen. Soms vragen wij u ook om een slaapdagboek bij te houden. Deskundigen beoordelen deze informatie, daarna krijgt u een intakegesprek bij één van de specialisten. 

Intakegesprek bij één van de specialisten

Uw eerste afspraak heeft u met één van de specialisten uit het multidisciplinair team. Met welke specialist u een afspraak heeft is afhankelijk van uw klachten. Deze specialisten zijn onderdeel van verschillende poliklinieken en afdelingen binnen het Jeroen Bosch ziekenhuis. De intake, onderzoeken, uitslagen en behandelingen kunnen daardoor plaatsvinden op de volgende poliklinieken, afdelingen van het Slaap Waak Centrum:

  • polikliniek Longgeneeskunde;
  • polikliniek Neurologie;
  • polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO);
  • Longfunctieafdeling;
  • Klinische Neurofysiologie;
  • Medische psychologie.

Vervolgonderzoek

De specialist beoordeelt op basis van de vragenlijsten en het intakegesprek of vervolgonderzoek nodig is.

Na het vervolgonderzoek bespreken de zorgverleners van het multidisciplinair team u in het wekelijks overleg. Na dit overleg komt u terug bij de specialist om de uitslag van uw onderzoeken en een eventueel behandelplan te bespreken. Het kan voorkomen dat de specialist die u de uitslag geeft, een andere arts is dan degene waar u de intake heeft gehad. Dit komt omdat wij werken met een multidisciplinaire aanpak en we willen voorkomen dat u onnodig naar het ziekenhuis moet komen.

Laatste revisie: 7 december 2018 - 10:02