Hoe kan ik inloggen in MijnJBZ?

Om toegang te krijgen tot uw medische gegevens, logt u in met DigiD. Het is belangrijk dat uw DigiD is uitgebreid met een extra controle via sms.

DigiD staat voor ‘digitale identiteit’. Met uw DigiD kunt u veilig inloggen op websites van de overheid. U gebruikt uw DigiD-account soms ook voor zaken die te maken hebben met zorg.

Wilt u inloggen in MijnJBZ? Volgt u dan het onderstaande stappenplan.

Stappenplan: Inloggen op MijnJBZ

Stap 1

Om in te loggen op MijnJBZ gebruikt u een computer, tablet of smartphone met internetverbinding. Open de internetbrowser en ga naar www.mijnjbz.nl. Klik op 'Inloggen’. Op het scherm verschijnt korte informatie over DigiD.

Stap 2

Klik opnieuw op ‘Inloggen’.

Stap 3

Er opent een invulscherm van DigiD.

Stap 4A: DigiD + sms

Kiest u voor de inlogmethode ‘met een extra controle via sms’? Dan is het belangrijk dat uw DigiD is uitgebreid met de sms-functie.

Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u deze aanvragen. Heeft u wel een DigiD, maar nog geen sms-controle? Vraag de extra controle dan aan via de website van DigiD. Na het aanvragen of uitbreiden van DigiD, krijgt u binnen 5 werkdagen per post een activeringscode toegestuurd. Na activatie kunt u inloggen op MijnJBZ.

Is uw DigiD uitgebreid met de sms-functie? Dan kunt u meteen inloggen. U vult uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord in op het scherm van uw computer of tablet. U ontvangt op uw telefoon een sms met een code*. Vult u deze code in op het scherm van uw computer of tablet. U heeft nu inzage in uw medische gegevens.

Stap 4B: DigiD + app

Kiest u liever voor de inlogmethode ‘met de DigiD-app’? Downloadt u dan eerst de DigiD-app op uw smartphone of tablet. Vergeet niet om de app te activeren

Voor informatie over het gebruik van de DigiD-app kijkt u op de website van DigiD.

Heeft u vragen over uw DigiD, de sms-uitbreiding of het gebruik van de DigiD-app? Neemt u dan contact op met DigiD.

* Heeft u geen mobiele telefoon? Registreert u dan uw vaste telefoonnummer bij DigiD. Als u inlogt op MijnJBZ ontvangt u voortaan een gesproken sms-bericht op uw vaste telefoon.

Laatste revisie: 20 mei 2019 - 10:38