Vrijdag 31 januari 2020

Het coronavirus in China

De afgelopen week beheerste het coronavirus het nieuws.

De RIVM - het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het nieuwe coronavirus - houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn we voorbereid.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het coronavirus. Op de website van het RIVM staat actuele informatie. Ook staan er veel gestelde vragen, bijvoorbeeld wanneer u contact kunt opnemen met uw huisarts.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een protocol opgesteld. Hierin staat wat we doen als iemand die recentelijk in China is geweest zich meldt met ziekteverschijnselen. Ook staat in het protocol hoe we patiënten behandelen. We houden hierbij rekening met de veiligheid van andere patiënten en medewerkers. 

Als iemand met ziekteverschijnselen zich meldt, wordt hij in strikte isolatie verpleegd. Isolatie betekent dat de patiënt alleen op een kamer ligt, en er extra maatregelen genomen worden om verdere besmetting te voorkomen. Specifieke testen zullen worden gedaan om te achterhalen of de patiënt het coronavirus heeft. Als dit het geval is, wordt hij in strikte isolatie behandeld.

Betrokken Afdelingen

Laatste revisie: 31 januari 2020 - 16:29