Hbo verpleegkundige Longgeneeskunde

  • Vacaturenummer: 40 
  • Aantal uren: 36 uur 
  • Duur: Onbepaalde tijd 

Bedrijfsprofiel

Binnen het specialisme Longgeneeskunde wordt hard gewerkt aan de beste zorg voor de patiënt. Op de afdeling wordt zorg verleend aan de complexe high-care longpatiënten (terminaal en chronisch ziek). De afdeling longgeneeskunde is continu actief rondom de innovatie van zorg. De ademhalingsondersteuning, ook wel Non Invasieve Positive Pressuer Ventilation genoemd, is daar een voorbeeld van. Ook patiënten met chemotherapie komen op deze afdeling en krijgen de beste zorg van het team.

We zijn voortdurend in beweging om processen te optimaliseren en de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg en de interactie met alle betrokken partijen te verbeteren, waaronder de patiënt, familie, verpleegkundigen en specialisten. Deze beweging zet zich de aankomende jaren door. De ontwikkeling van het werkveld en de veranderingsprocessen die daar het gevolg van zijn, zorgen voor een hecht team dat op elkaar kan terugvallen. Daarbij worden hoge eisen gesteld aan de kennis en vaardigheden van het team. Het team bestaat dan ook uit ervaren en deskundige professionals die een ruime kennis, ervaring en inzicht hebben in algemene longaandoeningen en de bijbehorende zorgvragen. De verpleegkundigen houden hun kennis up to date door onder andere bij / na scholing. Het team bestaat uit zelfstandige, proactieve en flexibele verpleegkundigen die er staan voor de patiënt. Ze zijn communicatief sterk en geven en ontvangen feedback van elkaar om zich te ontwikkelen tot een beter team en professional.

Ter aanvulling op het team zijn wij op zoek naar een vooruitstrevende en daadkrachtige verpleegkundige.

De functie

Als hbo verpleegkundige plan, organiseer en coördineer je de werkzaamheden rondom de patiënt en geef je hierbij zo nodig richtlijnen en aanwijzingen aan het team. Je zorgt ervoor dat werkvoorschriften en werkzaamheden correct en adequaat worden uitgevoerd en lost eventuele (structurele) knelpunten op. Je biedt een actieve bijdrage aan verbetering van inhoudelijke zorg doordat je deskundigheid en competenties direct weet te vertalen naar kwalitatief hoogwaardige zorg aan bed. Je werkt mee aan een cultuur van elkaar aanspreken en feedback geven in een lerende omgeving waarin geen enkele vraag overbodig is. Daarnaast plan je en zie je toe op het uitvoeren van verbeterprojecten, het uitvoeren van periodieke kwaliteitsmetingen (bijvoorbeeld prestatie indicatoren) en het meewerken en uitvoeren van onder andere audits en veiligheidsrondes.

Binnen je toegewezen aandachtsgebied verbeter je de kwaliteit van zorg door het volgen en implementeren van innovatieve ontwikkelingen en ondersteun je collega’s hierbij. Ook bied je ondersteuning en begeleiding aan andere verpleegkundigen bij het vormgeven van hun professionele identiteit. Je hebt hierin een voorbeeldfunctie en draagt dit uit door onder andere verpleegkundigen te stimuleren en te motiveren en door feedback te geven en te ontvangen. Je wordt hiërarchisch aangestuurd door het unithoofd. Je bent bevoegd tot het nemen van beslissingen met betrekking tot de dagelijkse coördinatie van zorg en het geven van de bijhorende aanwijzingen aan de medewerkers binnen de afdeling.

Het profiel

Je bent een verpleegkundige met een afgeronde hbo-v diploma. Je hebt aantoonbare interesses in en affiniteit met het verpleegkarakter van de afdeling Longgeneeskunde. Nadat je bent ingewerkt, ben je bereid om de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige te gaan volgen. Uiteraard heb je aantoonbare interesses in en affiniteit met het verpleegkarakter van de afdeling Longgeneeskunde. Daarnaast ben je communicatief sterk, zelfstandig, kun je overstijgend denken en zie je snel verbanden. Je staat stevig in je schoenen en durft op te komen voor jouw professionele visie en expertise. Verder ben je een teamplayer op alle niveaus, flexibel, stressbestendig en durf je feedback te geven en te ontvangen. Tot slot dien je in staat te zijn bewust te handelen ten aanzien van aspecten van patiëntveiligheid die relevant zijn voor deze functie.

Wij bieden

Inschaling vindt plaats in functiegroep 50 (maximaal € 3.490,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Duurzaamheid vindt het JBZ belangrijk en daarom vergoeden wij ruim woon-werkverkeer indien je reist met het openbaar vervoer of de fiets. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.

Daarnaast bieden wij een snel sollicitatieproces! Binnen 1 week weet jij al of je bij ons aan de slag kunt in deze functie.

Interesse gewekt?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het unithoofd, Matthea Kooijman, 073- 553 8245. Je cv en motivatiebrief kun je versturen via het online sollicitatieformulier. Omdat wij altijd op zoek zijn naar hbo verpleegkundigen staat deze vacature doorlopend open. Wij nemen na ontvangst van je sollicitatie contact met je op

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 640 bedden en ruim 4.000 medewerkers. We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is er op gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het  JBZ Magazine

 

Solliciteer nu

Laatste revisie: 21 augustus 2019 - 15:14