Handbikebattle 2017: Overwinnen!

Na een week vol emoties hebben de Tollbridge-bikers een prachtige prestatie neergezet. Op 22 juni 2017 hebben (oud-)revalidanten van de Tolbrug een parcours van 20 kilometer afgelegd en hebben daarmee de berg in het Oostenrijkse Kaunertal getrotseerd.

Samen met ruim 100 sporters met een lichamelijke beperking zijn de Tollbridge-Bikers de strijd aan gegaan om een tocht van 20 kilometer uit te rijden, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter! 20 kilometer lang bloed, zweet en tranen met stijgingspercentages die opliepen tot wel 14%! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

De deelnemers hebben een ervaring meegemaakt om hun leven lang te koesteren en waar ze met grote trots op terug kijken. Meedoen aan de Handbikebattle heeft ervoor gezorgd dat ze inzien wat ze in hun mars hebben, maar ook waar ze nog aan zullen moeten (blijven) werken. Ook zijn de deelnemers zichzelf tegengekomen. Accepteren, naar je lichaam luisteren, doorzetten en actief blijven zijn de hoofdzaken die naar voren kwamen.

Dat de bikers mee hebben kunnen doen aan deze handbikebattle vraagt om een investering. Denk aan kleding, verblijf, de handbikes technisch klaarmaken voor de bergrit. Hier heeft onder andere de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een bijdrage geleverd.

Namens de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis feliciteren we de Tollbridge-bikers met deze geweldige prestatie!

Een fotosamenvatting van de Handbikebattle 2017

Bron: Charlotte Kosters, HBO-verpleegkundige Tolbrug Revalidatie

Code VRIEND-108
Laatste revisie: 16 oktober 2019 - 10:07