Groep ‘Omgaan met beperkte belastbaarheid’

De groep ‘Omgaan met beperkte belastbaarheid’ bij Tolbrug is bedoeld voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Na hersenletsel is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen actief zijn en rust nemen. Omdat deze balans vaak moeilijk te vinden is, zou u zichzelf kunnen overbelasten. Dit kan in verschillende vormen naar voren komen, bijvoorbeeld hoofdpijn, moeite met concentreren, duizeligheid, vermoeidheid, enzovoort. 

Wat leert u in de groep?

Bij de groep ‘Omgaan met beperkte belastbaarheid’ (afgekort ‘OMBEL’) staat oefenen en ervaren centraal. In deze groep gaan we op zoek naar uw eigen belastbaarheid. Bij de psychomotorische therapeut heeft u geleerd welke signalen uw lichaam u geeft, nog voordat de klachten komen.

Wanneer u deze signalen herkent, kunt u voorkomen dat u over uw grens gaat en last krijgt van bovengenoemde klachten. Door beter naar uw lichaamssignalen te luisteren, leert u beter uw grenzen aan te geven.

Tijdens de bijeenkomsten staan onderwerpen als het aangeven van grenzen en het vragen van hulp centraal.

Na elke bijeenkomst krijgt u een (korte) huiswerkopdracht. Het is de bedoeling dat u wat we in de groep behandelen ook in uw thuissituatie oefent. Tijdens de bijeenkomsten doen we lichamelijke oefeningen en maken we gebruik van spelvormen. U bent dus de meeste tijd actief bezig.

Waar en wanneer komt de groep samen?

De groep heeft elke week een bijeenkomst. U komt hiervoor naar de sporthal van Tolbrug Specialistische Revalidatie locatie 's-Hertogenbosch. Wij vragen u om 5 minuten voor de bijeenkomst in de sporthal aanwezig zijn. U kunt het beste kleding dragen waarin u zich makkelijk kunt bewegen.

De begeleiding gebeurd door 2 psychomotorisch therapeuten. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. De OMBEL is een open groep. Dat betekent dat de groepssamenstelling per week kan veranderen door de komst van nieuwe deelnemers. U neemt in totaal deel aan 5 bijeenkomsten.

Heeft u nog vragen?

Deze informatie komt natuurlijk in de plaats van een gesprek met de zorgverleners. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer (073) 553 56 00. U kunt vragen naar een van de psychomotorisch therapeuten. Mailen kan natuurlijk ook, naar info@tolbrug.nl.

Code REV-143
Laatste revisie: 11 juni 2021 - 10:33