Gala van de Vrouwenkwaaltjes

4 oktober 2018

Rond hun 40e krijgen veel vrouwen last van vrouwenkwaaltjes die hen beperken in het sociale leven. Het gaat om hevige menstruaties, urineverlies, verzakkingen en minder zin in seks. Niet iets waar vrouwen gemakkelijk over praten. Om deze taboeonderwerpen te doorbreken organiseren de gynaecologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en huisartsen in de regio het Gala van de Vrouwenkwaaltjes. Het gala vindt plaats op dinsdag 20 november 2018 in de Verkadefabriek. De kaartverkoop start op donderdag 4 oktober 2018. Kaartjes voor deze avond kosten € 7,50 en zijn te bestellen via www.jbz.nl/vrouwenkwaaltjes.

Interactieve en humoristische avond

Het Gala van de Vrouwenkwaaltjes is een avond waar op een interactieve en humoristische manier de meest gebruikelijke vrouwenkwaaltjes bespreekbaar worden gemaakt. Presentatrice en flirtcoach Saskia Paulissen is de gastvrouw van de avond en cabaretière Katinka Polderman zorgt voor een ludieke aanvulling. Na afloop is er ruimte voor een Meet & Great met de artsen. Ladies only.

Kwaaltjes

Vrouwen hebben allerlei kwaaltjes op gezondheidsgebied waar ze liever niet over praten. Kwaaltjes die niemand ziet aan de buitenkant maar die behoorlijk lastig zijn. Soms zo lastig dat vrouwen er door belemmerd worden in hun dagelijkse leven. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer de deur uit durven of niet meer aan bepaalde activiteiten mee doen. En dat terwijl er vaak hele simpele oplossingen voor zijn. Het helpt voor veel vrouwen ook wanneer zij horen dat ze niet de enigen zijn met klachten. Juist daarvoor wordt deze taboedoorbrekende avond georganiseerd waarin alles bespreekbaar is.

Concept van Spaarne Gasthuis

Het Gala van de Vrouwenkwaaltjes is gebaseerd op een concept van het Spaarne Gasthuis. Vorig jaar is het daar met succes uitgevoerd.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Gewoon, omdat jij ertoe doet.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het JBZ georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willem Jan Hanegraaf, afdeling Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 84 42 of e-mail : w.hanegraaf@jbz.nl

Laatste revisie: 27 juli 2020 - 10:24