Dinsdag 18 december 2018

Fotoproject 'Zie mij' van Karin Jonkers op de boulevard

Er zijn nieuwe foto’s van Karin Jonkers te zien op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, op de muur achter de infobalie bij de hoofdentree.

Het is een selectie van 48 foto’s die fotograaf Karin Jonkers heeft gemaakt voor haar fotoboek ‘Zie mij’. In haar boek staan 208 portretten van mensen, evenzoveel verschillende bloemen, acht honden en één parkiet. Zij fotografeerde alles en iedereen in natuurlijk daglicht bij haar thuis in Sint-Michielsgestel. Het fotoboek brengt mens en bloem samen. Met zorgvuldigheid en humor heeft zij bij elk portret een bijpassende bloem gekozen, op kleur, compositie of gevoel. Portretten van mensen en bloemen. Omdat iedereen het verdient om gezien te worden.

nieuws 20181218 fotoproject zie mij karin jonkers

Vergankelijkheid

De foto’s hebben te maken met vergankelijkheid. Met willen vasthouden. Met licht en donker. Het besef van vergankelijkheid dat ieder moment kostbaar maakt. Het leven is het leven. Precies zoals het is. En jij bent jij. Precies zoals je bent. En dat heeft Karin Jonkers vastgelegd in haar foto’s. Portretten van mensen én van bloemen. Waarom?

'Omdat je nooit kwijtraakt wie je was. Zoals een bloem om zichzelf heen groeit, zo groei jij om jezelf heen. De kleine jij zit daar ergens binnenin zoekend naar licht. Zoals een bloem groeit naar het licht.'

En omdat iedereen het verdient gezien te worden.

nieuws 20181218 zie mij cover

Fotoboek ‘Zie mij’

In het fotoboek ‘Zie mij’ heeft Jean Philipse het voorwoord geschreven. Vijf schrijvers – niet de minsten: Eric Alink, Natasja d’Armagnac de Castanet, Mijke Pol, Teddy Tops en Alex de Vries – geven het boek extra inhoud met hun fantastische, inspirerende, grappige en ontroerende teksten over het thema ‘Zie mij’. Het boek heeft een formaat van 23 cm breed x 30 cm hoog, telt 416 pagina’s, is softcover en kost € 49,95. Het fotoboek is te koop in het winkeltje ‘Moment to shop’ op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (tegenover deze fototentoonstelling). ‘Zie mij’ kunt u ook rechtstreeks bestellen via www.yellenyonkers.nl of via info@yellenyonkers.nl

Karin Jonkers

Karin Jonkers is fotograaf en grafisch vormgever. Sinds 1986 heeft ze voor veel opdrachtgevers in de culturele sector gewerkt, waaronder Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch, Phoenix Cultuur, CHV Academy, Festival Circolo en Matzer Theaterproducties. Samen met Mariëlle van der Wardt vormt ze Yell & Yonkers, bureau voor grafische vormgeving, illustratie, fotografie, websites en applicaties, gevestigd in Sint-Michielsgestel.

nieuws 20181218 karin jonkers

Meer kunst kijken op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis?

Kom dan eens kijken naar de expositie aan het einde van de boulevard, voorbij de kapel. En kom luisteren naar onze maandelijkse concerten in de kapel.

Meer info, klik hier.

Laatste revisie: 17 januari 2019 - 14:33