Fotoproject ‘Zie mij’ van Karin Jonkers

19 december 2018

Er zijn nieuwe foto’s van fotograaf Karin Jonkers te zien op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Voor haar fotoproject ‘Zie mij’ maakte zij 208 portretten van mensen, tezamen met een bloem die past bij de geportretteerde. En soms met een hond of parkiet. De foto’s hebben te maken met vergankelijkheid. Met willen vasthouden. Met licht en donker. Omdat iedereen het verdient om gezien te worden.

Portretten van mensen en bloemen. Met zorgvuldigheid en humor heeft Karin Jonkers bij elk portret een bijpassende bloem gekozen, op kleur, compositie of gevoel. Het leven is het leven. Precies zoals het is. En jij bent jij. Precies zoals je bent. En dat heeft Jonkers vastgelegd in haar foto’s. Portretten van mensen én van bloemen. Waarom? Omdat je nooit kwijtraakt wie je was. Zoals een bloem om zichzelf heen groeit, zo groei jij om jezelf heen. De kleine jij zit daar ergens binnenin zoekend naar licht. Zoals een bloem groeit naar het licht.

Healing environment in het ziekenhuis

Kunst maakt deel uit van de healing environment die het ziekenhuis zijn patiënten wil bieden. Regelmatig zijn daarom concerten te horen en exposities te zien, waarbij wordt samengewerkt met lokale culturele instellingen. Ook onderhoudt de kunstcommissie contact met lokale kunstenaarsgroepen en kunstopleidingen. Het ziekenhuis wil een platform zijn om nieuw talent aan het aan het Bossche publiek te tonen. Dankzij o.a. de Stichting Vrienden van het JBZ is er ook een app ontwikkeld 'De Opname | JBZ Luisterroutes' die u gratis kunt downloaden via de App store. U kunt dan met uw eigen smartphone en oordopjes zes verschillende luisterroutes lopen in het JBZ.

Fotoboek ‘Zie mij’

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis hangt een selectie van 48 foto’s uit ‘Zie mij’. Jean Philipse heeft het voorwoord geschreven. Vijf schrijvers – niet de minsten: Eric Alink, Natasja d’Armagnac de Castanet, Mijke Pol, Teddy Tops en Alex de Vries – geven het boek extra inhoud met hun fantastische, inspirerende, grappige en ontroerende teksten over het thema ‘Zie mij’. Het boek weegt twee kilo en is ook te koop in het winkeltje ‘Moment to shop’ op de Boulevard van het ziekenhuis.

Over Karin Jonkers

Karin Jonkers is fotograaf en grafisch vormgever. Sinds 1986 heeft ze voor veel opdrachtgevers in de culturele sector gewerkt, waaronder Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch, Phoenix Cultuur, CHV Academy, Festival Circolo en Matzer Theaterproducties. Samen met Mariëlle van der Wardt vormt ze Yell & Yonkers, bureau voor grafische vormgeving, illustratie, fotografie, websites en applicaties, gevestigd in Sint-Michielsgestel www.yellenyonkers.nl.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gewoon, omdat jij ertoe doet.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maureen Jonkergouw,  afdeling Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 6152  of e-mail : m.jonkergouw@jbz.nl

Laatste revisie: 27 juli 2020 - 10:26