Familiekamer acute cardiologie geopend!

Op dinsdag 10 juli 2018 hingen er slingers en ballonnen op de afdeling Cardiologie A2 Noord.
Het was een feestelijke dag want een lang gekoesterde wens ging in vervulling… Onder grote belangstelling werd de familiekamer geopend!

Een onverwachte opname in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het is altijd een stressvolle situatie. Familieleden vinden het dan fijn in de buurt te zijn van hun acuut opgenomen familielid. “Het is niet fijn om steeds op de kamer te zijn waar verpleegkundigen en artsen voortdurend in de weer zijn. Een ruimte om even terug te trekken is dan erg belangrijk”, aldus een van de familieleden die aanwezig was bij de opening.

Met een grote schaar werd het rood/witte lint doorgeknipt wat voor de ingang van de nieuwe familiekamer was gespannen. Deze handeling werd verricht door Annette van Uden, verpleegkundig coördinator, en Kurt Verhees, bestuurslid van de Stichting Vrienden van het JBZ en tevens directeur van de autodealer Van den Udenhout. Zijn bedrijf maakte de familiekamer financieel mee mogelijk.

Gewoon graag gedaan…

Kurt Verhees vertelde het als rasechte Bosschenaar fijn te vinden iets te kunnen doen voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis. “Héél graag gedaan, vanuit het bedrijf en als persoon!“

Dolblij

De kamer ziet er huiselijk uit. Er staat een comfortabele slaapbank waar een familielid de nacht door kan brengen. Op de muur is een grote foto bevestigd van het Bossche Broek door fotograaf en oud-verpleegkundige van de Cardiologieafdeling, Ger van Beek. Een TV en sfeervolle verlichting completeren het geheel. Alle verpleegkundigen zijn dolblij met de kamer: “Het is zó fijn om mensen dit aan te kunnen bieden.”

Annette van Uden en Kurt Verhees openen de familiekamer

Code VRIEND-082
Laatste revisie: 9 oktober 2019 - 16:36