Extra gevoel van veiligheid door een druk op de bel

De komende jaren wil de Stichting Vrienden speciale aandacht geven aan projecten die het verblijf van (kwetsbare) patiënten in ons ziekenhuis aangenamer maken. De werkgroep kwetsbare ouderen is deze uitdaging aangegaan en met een goede oplossing gekomen!

Met de halskettingbel kan de patiënt in verschillende situaties, te alle tijden de verpleging bellen. Het systeem zal velen bekend voorkomen vanuit de thuissituatie, waar het systeem veel mensen die nog thuis wonen een comfortabel en veilig gevoel geeft.

Daarnaast is er ook de ‘paddenstoel knop’ goed zichtbaar door de rode kleur en erg praktisch in gebruik. Deze knop is zeer geschikt voor immobiele of minder mobiele patiënten. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld de maaltijd aan tafel gebruiken, in plaats van op een stoel naast het bed. Met dit systeem worden mogelijk risicovolle situaties voorkomen omdat de patiënt zittend vanuit de stoel snel hulp kan inschakelen.

In juni 2017 zijn de sets vol enthousiasme door de verpleegafdelingen in ontvangst genomen en deze werden direct aan patiënten gegeven die extra voorzieningen konden gebruiken.

De halskettingbel en een rode knop

Code VRIEND-109
Laatste revisie: 16 oktober 2019 - 10:10