Expositie ‘De wereld van het moment – een ontdekkingsreis’

 29 januari 2020

Er is een nieuwe expositie te zien op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De titel van de expositie 'De wereld van het moment – een ontdekkingsreis’ verwijst naar de nieuwsgierigheid die Natascha J.A. Rodenburg heeft in materie en processen. De expositie is te zien tot 3 april 2020. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 om 17.00 uur en wordt verricht door de voorzitter van de kunstcommissie Jean Marc Reinold. U bent van harte welkom! Aanmelden kan via kunstcommissie@jbz.nl
Als een ontdekkingsreis onderzoekt Natascha materie om zo momenten uit de ontwikkeling van het werkproces bloot te leggen. Vaak liggen er aan haar werk ecologische en/of spirituele vraagstukken ten grondslag. Ook komen er raakvlakken naar boven drijven die terug te leiden zijn naar haar rijke boten- en natuurleven dat ze voorheen in Nieuw-Zeeland geleefd heeft. 

Poëtische titels en teksten

Er zijn zowel 2- als 3-dimensionale kunstwerken in deze expositie te zien waarbij diverse materialen en technieken zijn gebruikt. Poëtische titels en teksten verrijken de kunstwerken en geven vorm aan de achtergrondverhalen van haar werkproces. De titels en teksten verwoorden onder andere gerelateerde geschiedenissen, gedachtenpatronen, materiaalgebruiken en/of werkprocessen. 

Bezieling en zingeving
Natascha J.A. Rodenburg maakt kunst voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar authenticiteit, inspiratie, diepgang, meerwaarde, bezieling en innovatie.  Zij maakt kunst als aanvullende zorg en zingeving ter verbetering van het algemene welzijn van de mens. Een helende omgeving is van belang om stress te reduceren en genezing te ondersteunen. 

Natascha J.A. Rodenburg

Zij is een Nederlands -Nieuw-Zeelandse autonoom kunstenaar. Ze is geboren in Heerlen en opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht. Zij heeft Nederlands-Duits-Sloveense roots en woonde, werkte en zeilde twintig jaar in Nieuw-Zeeland. In 2016 keert zij verrijkt en bezield terug naar Nederland voor haar passie in de kunsten. Bij terugkomst is haar thuisbasis Tilburg en sinds kort woont zij in Farsum in Groningen. Tijdens haar studie in Maastricht kwam Natascha in contact met Tai Chi en Chi Kung. In Nieuw Zeeland bestudeert zij de principes van homeopathie en leert ze te ‘luisteren naar planten’. Ze wordt uitgenodigd om in een Maori gezondheidspraktijk te werken; een ultieme verdieping en verbinding. Haar werk krijgt als uitgangspunt ‘learning by being’, leren door aanwezig te zijn. Al deze opgedane ervaringen worden in haar latere, beeldende werk geïntegreerd. In het voorjaar van 2018 wordt zij uitgekozen voor het onderzoeks-/residency project ‘Like an artist’ op de Jan van Eyck Academie (Maastricht).

expositie-de-wereld-van-het-moment-een-ontdekkingsreis

Healing environment in het JBZ

Kunst maakt deel uit van de healing environment die het ziekenhuis zijn patiënten wil bieden. Regelmatig zijn daarom concerten te horen en exposities te zien, waarbij wordt samengewerkt met lokale culturele instellingen. Ook onderhoudt de kunstcommissie contact met lokale kunstenaarsgroepen en kunstopleidingen. Het ziekenhuis wil een platform zijn om nieuw talent aan het Bossche publiek te tonen. Dankzij o.a. de Stichting Vrienden van het JBZ is er ook een app ontwikkeld 'De Opname | JBZ Luisterroutes' die u gratis kunt downloaden via de App store. U kunt dan met uw eigen smartphone en oordopjes zes verschillende luisterroutes lopen in het JBZ.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. 
Gewoon, omdat jij ertoe doet

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maureen Jonkergouw,  afdeling Marketing & Communicatie, tel. (073) 553 6152  of e-mail : m.jonkergouw@jbz.nl 
 

Laatste revisie: 27 juli 2020 - 10:58