Diabetes thuis: installeren van de app

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het voor diabetespatiënten mogelijk om deel te nemen aan thuismonitoring. Via de beveiligde app MySugr stuurt u dan uw glucosemetingen door naar het Monitoringscentrum en uw zorgverlener van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Als u voor thuismonitoring in aanmerking komt, bespreekt de diabetesverpleegkundige of de diëtist dit met u. U krijgt een bloedglucosemeter van het ziekenhuis die u kunt koppelen met de app MySugr. Als u zelf al een glucosemeter heeft, kan de diabetesverpleegkundige u vertellen of u deze aan de MySugr app kunt koppelen. Het is ook altijd mogelijk om uw bloedglucosewaarden handmatig in te voeren in de app.

Hieronder leest u hoe u de app installeert en uw metingen kunt doorgeven.

Eerste stap: app downloaden en bloedglucosemeter koppelen

Zoek in de App Store of Google Play de app MySugr en installeer deze op uw telefoon. Volg de instructies die u krijgt via de app. Zo voert u uw e-mailadres in en maakt u een wachtwoord aan.

De app vraagt u ook om uw bloedglucosemeter te koppelen. Hiervoor is het nodig dat u Bluetooth aan heeft staan op uw telefoon.

Tweede stap: account aanmaken voor het zorgplatform

Om uw gegevens te kunnen delen met uw zorgverleners, moeten we eerst een account aanmaken voor het zorgplatform. U belt hiervoor naar het Monitoringscentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Samen met de medewerker van het Monitoringscentrum maakt u een account aan en koppelt u dit met de app (zie derde stap). De medewerker geeft u uitleg over de app en over het doorsturen van metingen.

Derde stap: koppelen van de MySugr app aan het zorgplatform

Het Monitoringscentrum stuurt u per mail een vouchercode. Deze code heeft u nodig om de app te koppelen aan het zorgplatform. Op die manier komen uw metingen in uw MySugr-dossier te staan en kan uw zorgverlener ze bekijken.

1. Ga naar http://shop.mysugr.com/JBZ
  2. Voer de persoonlijke vouchercode in die de medewerker van het Monitoringscentrum u gestuurd heeft.
  3. Vul het e-mailadres en wachtwoord in waarmee u uw account in de app heeft geïnstalleerd.

Uw account is nu geactiveerd en u kunt uw gegevens delen met uw zorgverlener. Als u uw bloedglucose meet, worden uw metingen automatisch doorgestuurd.

Heeft u vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bellen naar het Monitoringscentrum. Het centrum is ook per e-mail bereikbaar: monitoringscentrum@jbz.nl

Laatste revisie: 26 juli 2021 - 10:45