Diabetes Thuis

Diabetespatiënten die onder behandeling zijn in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen gebruik maken van Diabetes Thuis. Dat geldt ook voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes.

Bij Diabetes Thuis houden wij uw diabetes op afstand in de gaten via thuismonitoring. We gebruiken hiervoor de app mySugr.

Alles wat u moet weten over Diabetes Thuis

Hoe werkt Diabetes Thuis?

Met Diabetes Thuis houdt u thuis via een medisch gecertificeerde app (mySugr) een dagboek bij over uw bloedglucosewaarden, uw koolhydraten en insuline. Deze gegevens stuurt u via de beveiligde app naar uw diabetesverpleegkundige, waar de waarden bijgehouden worden in uw medisch dossier. Heeft u een medische vraag voor uw diabetesverpleegkundige of specialist? Dan stelt u die gemakkelijk via een veilige chat.

Wat zijn de voordelen van Diabetes Thuis?

 • U krijgt zelf beter inzicht in uw diabetes en u kunt er meer controle op uitoefenen.
 • Doordat u uw gegevens met ons deelt, kunnen we uw behandeling beter afstemmen op uw persoonlijke situatie.
 • U hoeft minder vaak voor controle naar het ziekenhuis.

Wat kunt u van uw zorgverlener verwachten?

 • Eén keer in de 4 maanden worden de gegevens die u heeft bijgehouden geëvalueerd. Als het nodig is, nemen wij contact met u op.
 • Voor zwangerschapsdiabetes geldt dat we 1 keer in de week uw bloedsuiker bekijken. Over onze bevindingen sturen we u een bericht.
 • Als u een vraag over uw diabetes stelt via de app, streven wij ernaar uw vraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden. Het kan zijn dat u een antwoord krijgt van een andere diabetesverpleegkundige dan uw eigen diabetesverpleegkundige (voor een spoedvraag belt u het ziekenhuis).
 •  Inzichten over uw gegevens uit de app worden opgenomen in uw patiëntendossier.
 • Uw diabetesverpleegkundige bespreekt met u of Diabetes Thuis iets voor u is. Als dit niet het geval is blijven uw afspraken en controles verlopen zoals voorheen.

Wat verwachten wij van u als u werkt met Diabetes Thuis?

Hoe meer informatie u invoert, hoe beter wij onze zorg aan u kunnen verlenen.

 • Wij verwachten dat u minimaal uw bloedglucosewaarden, koolhydraten en insuline invoert zoals met u afgesproken.
 • Voor zwangerschapsdiabetes geldt dat we u vragen om 2 keer per week een gehele dagcurve bij te houden, bij voorkeur met een voedingsschema erbij. 
 • Via de app stelt u alleen medische vragen aan uw zorgverlener die géén spoed hebben*
 • Vragen over het gebruik van mySugr en de koppeling van apparaten kunt u stellen aan de leverancier van de app: Roche Diabetes Care via 0800-0220285

* U moet bellen met het ziekenhuis bij: plotselinge ontregeling; dringende vragen; misselijkheid of braken en problemen met bloedsuikers; hypers boven de 20 mmol/l die niet dalen na het bijregelen met insuline.

Hoe kunt u starten met Diabetes Thuis?

Wanneer u gebruik gaat maken van Diabetes Thuis ontvangt u van uw diabetesverpleegkundige een persoonlijke vouchercode en instructies om gratis de pro-versie van de app mySugr te activeren.

Ook als u mySugr al gebruikt moet u deze vouchercode gebruiken om uw bestaande account om te zetten, zodat uw gegevens gedeeld kunnen worden met het ziekenhuis.

Het Monitoringscentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis kan u helpen met het installeren van de app mySugr.

Ontwikkeling van Diabetes Thuis

Het programma Diabetes Thuis wordt verder ontwikkeld om het gebruikersgemak te verbeteren. Op dit moment kunnen nog niet alle apparaten (meters, pennen en pompen) hun meetgegevens automatisch delen met de app. Doelstelling is om het aantal apparaten waarvan gegevens wel ingelezen kunnen worden, uit te breiden.

Heeft u vragen?

Vragen over het gebruik van mySugr:

Roche Helpdesk 

 • Telefoon: 0800 – 022 05 85
 • www. https://www.accu-chek.nl/databeheer/mysugr/support

 

Vragen over uw medische behandeling:

Afdeling Interne Geneeskunde Jeroen Bosch Ziekenhuis

 • Telefoon: (073) 553 30 81
 • e-mail: diabetesverpleegkundigen@jbz.nl
Code INT-850
Laatste revisie: 26 januari 2022 - 14:48