De Corona Check

De Corona Check is een app die hulp biedt bij klachten die mogelijk worden veroorzaakt door het Coronavirus.

Via de app beantwoordt u een aantal vragen over uw gezondheid. Vervolgens krijgt u een automatisch advies. Als er aanleiding voor is, kijkt een medisch team via de app naar uw situatie. Dit team werkt onder toezicht van een dienstdoende huisarts. Uw eigen huisarts houdt de regie.

Hoe meldt u zich aan voor De Corona Check?

De Corona Check is bedoeld voor inwoners van Den Bosch en omstreken. U kunt zich aanmelden voor de app via www.decoronacheck.nl. U kunt de app thuis installeren en gebruiken. Het is niet nodig hiervoor naar een ziekenhuis of zorginstelling te gaan.

Aanmelden voor De Corona Check

Wat is belangrijk?

  • U moet 18 jaar of ouder zijn.
  • U moet een koortsthermometer hebben.
  • U heeft een smartphone nodig: dat kan een Apple iPhone zijn met minimaal iOS versie 12, of een Android vanaf Android versie 7.

Hoe werkt de app?

Via De Corona Check beantwoordt u vragen over uw gezondheid. De vragen gaan meer over hoesten, kortademigheid en koorts. Aan de hand van de antwoorden krijgt u een automatisch advies in de app. Als er aanleiding voor is, neemt het medisch team contact met u op. 

De app is nadrukkelijk geen vervanging van de gewone zorg of spoedzorg. Bent u ernstig ziek of heeft u een spoedvraag? Neem dan zelf contact op met uw huisarts. 

De Corona Check

De Corona Check is ontwikkeld door het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en de firma Luscii. Eind maart was de app al beschikbaar voor 4,7 miljoen Nederlanders. Inmiddels kan iedereen in Nederland de app gebruiken. 

Code COR-031
Laatste revisie: 3 juni 2020 - 15:14