De Corona Check

De Corona Check is een app, dat hulp biedt op afstand bij klachten die mogelijk worden veroorzaakt door het Coronavirus. Een medisch team, onder supervisie van een longarts, monitort via de app vragen over uw gezondheid en neemt actie indien nodig. De huisarts houdt de regie.

De Corona Check is bedoeld voor inwoners van Den Bosch en omstreken. 

Meld je aan voor De Corona Check

Hoe werkt de app?

Via De Corona Check beantwoordt u vragen over uw gezondheid. De vragen hebben onder andere betrekking op hoesten, kortademigheid en koorts. Aan de hand van de antwoorden volgt een automatisch advies of worden er vervolgacties ondernomen. Die kunnen variëren van dagelijks telefonisch contact tot het advies om medische hulp in te schakelen.

De app is nadrukkelijk geen vervanging van reguliere zorg of spoedzorg. Wie ernstig ziek is of een spoedvraag heeft, wordt geadviseerd zelf contact op te nemen met de huisarts. U kunt u voor de app aanmelden via www.decoronacheck.nl.

De Corona Check

De Corona Check is ontwikkeld door OLVG en Luscii en is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgebruikte tool. Eind maart was de app al beschikbaar voor 4,7 miljoen Nederlanders. Inmiddels is de app voor iedereen in Nederland beschikbaar. De app kan thuis gebruikt worden. Het is niet nodig naar een ziekenhuis of zorginstelling te gaan. Gebruikers moeten wel 18 jaar of ouder zijn en de beschikking over een koortsthermometer en smartphone hebben. Dat kan zowel een Apple iPhone, met minimaal iOS versie 12, of een Android, vanaf Android versie 7, zijn.

Code COR-031
Laatste revisie: 21 april 2020 - 14:03