Foto van Jefta en Marijn

Kosten en vergoedingen dansmedische zorg

Wij adviseren je contact op te nemen met je zorgverzekering om te vragen of de kosten van je afspraak, onderzoek of behandeling worden vergoed. Dit geldt ook als je uit het buitenland komt en geen Nederlandse zorgverzekering hebt.

Of de kosten vergoed worden, is afhankelijk van hoe je verzekerd bent en welke zorg je nodig hebt.

Ga je naar een medisch specialist, zoals een sportarts of orthopedisch chirurg? Dan heb je altijd een verwijzing nodig. Zonder verwijzing worden de kosten van je afspraak, onderzoek of behandeling niet vergoed. Je huisarts kan je naar een medisch specialist verwijzen. Na verwijzing worden de kosten vaak vergoed vanuit de basisverzekering. Let op: je spreekt wel eerst je eigen risico aan. 

Ga je naar een andere zorgverlener, bijvoorbeeld een podotherapeut of fysiotherapeut? Dan is een verwijsbrief niet altijd nodig. Meestal worden de kosten van je  afspraak, onderzoek of behandeling alleen vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Vraag bij je zorgverzekering of je voor deze zorg verzekerd bent. 

Kijk voor meer informatie over de kosten en vergoedingen  op de pagina's van de zorgverleners die zijn aangesloten bij het dansmedisch netwerk

Code DMZ-003
Laatste revisie: 21 oktober 2022 - 11:39