Cursus zelfdoseren

Doet u aan zelfmeten en wilt u graag de vervolgstap zetten? Dan kunt u zich opgeven voor de cursus zelfdoseren. U leert om zelf te bepalen hoeveel tabletten antistolling u nodig heeft op basis van uw INR-waarde.

Voor wie?

Patiënten van de Trombosedienst van het Jeroen Bosch Ziekenhuis die al zelf meten.

Wanneer?

U kunt de cursus volgen op één van de volgende momenten:

  • 13 februari van 08.45 - 11.00 uur - VOL: aanmelden is niet meer mogelijk.
  • 21 maart van 17.45 - 20.00 uur

Maximaal 10 deelnemers per datum

Wat leer ik?

Tijdens de cursus krijgt u uitleg over de theorie van het stollingsproces en hoe de antistollingsmedicatie werkt. Na de theorie weet u hoe u de dosering kunt berekenen.

Daarna gaat u gedurende 3 maanden onder begeleiding van de Trombosedienst zelfdoseren. Als blijkt dat u na 3 maanden voldoende inzicht heeft in het anti-stollingsproces, dan is de training afgerond en gaat u zelfstandig doseren. U blijft wel onder controle van de Trombosedienst. Ook heeft u jaarlijks een afspraak met een medewerker van het JBZ-zelfmeetteam. Dit is voor de controle van het apparaat, de meet- en priktechnieken, en het bespreken van uw doseringen.

Als uw INR of voorgestelde dosering afwijkt, dan kijkt de Trombosedienst hiernaar. Indien nodig wordt uw doseervoorstel aangepast.

Aanmelden

21 maart van 17.45 - 20.00 uur

Webform

* Verplicht veld

We gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. We gebruiken deze alleen voor het doel waarvoor u de gegevens invult. Alle gegevens die u hier invult versturen we beveiligd (versleuteld). Hiermee zorgen we ervoor dat uw gegevens niet door anderen ingezien kunnen worden. Of dat uw gegevens door anderen worden misbruikt.

Laatste revisie: 11 november 2022 - 14:37