Vrijdag 11 januari 2019

Concert met De Comble Duo op 20 januari 2019 in de kapel

Op zondag 20 januari 2019 vindt om 15.00 uur in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een kamermuziekconcert plaats. De titel van het concert is 'Duitse Schoonheid'.

Het muziekensemble De Comble Duo treedt dan op: Kathelijn van de Loo (piano) en Carla Schrijner (cello). Zij spelen muziek van Beethoven, Bach en Schumann. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis. Aanmelden kan hier.

Dit concert begint met een cellosonate van de Duitse componist Ludwig van Beethoven. Hij was naast componist ook musicus, virtuoos en dirigent. Zijn stijl sluit direct aan op die van Wolfgang Amadeus Mozart en Joseph Haydn, met wie hij tot de Eerste Weense School wordt gerekend. Beethoven bracht het classicisme tot voltooiing en leidde de romantiek in. Daarna wordt tijdens dit concert een partita van J.S. Bach ten gehore gebracht. Bach was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Het concert sluit af met de compositie Fantasiestücke van R. Schumann. Hij was ook een Duitse componist en tevens pianist, dirigent en muziekcriticus in de periode van de romantiek.

De Comble Duo

Het muziekensemble De Comble Duo bestaat uit Carla Schrijner (cellist) en Kathelijn van de Loo (pianist). Het De Comble Duo is vernoemd naar het muziekinstrument van Carla Schrijner, een cello De Comble uit 1779.

Nieuws 20190111 De Comble Duo

Kathelijn van de Loo

Zij is een veelzijdig pianiste die zowel als begeleidster als in kamermuziekverband optreedt. Kathelijn van de Loo studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Zowel de eerste als tweede fase sloot Kathelijn van de Loo cum laude af. Daarnaast kreeg zij lessen in het buitenland: in Parijs van Eugen Indjic en in Portugal van Maria João Pires, haar grote bron van inspiratie.

Carla Schrijner studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Jarenlang was zij verbonden aan Het Brabants Orkest en maakte zij deel uit van het Orion Ensemble. Momenteel is Carla Schrijner celliste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en is zij tevens actief als kamermusicus.

Helende omgeving

Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun ervaringen met behulp van muziek. De concerten in de kapel zijn toegankelijk voor patiënten en hun bezoekers, maar ook medewerkers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Onder de noemer ‘Muziek in de kapel’ organiseert de dienst Geestelijke Verzorging samen met de kunstcommissie elke derde zondag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) een concert in de kapel. De kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. De orgelconcerten komen tot stand samen met de Brabantse Orgelfederatie en de firma Pels & Van Leeuwen (de orgelbouwer van het prachtige orgel dat speciaal voor het ziekenhuis is gebouwd).

Aanmelding en info over dit concert

Voor meer info over dit concert en aanmelding, klik dan hier.  Er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. In de kapel is plaats voor 75 bezoekers.

Concerten live via bedterminal patiënten

De concerten zijn te bekijken en te beluisteren via de bedterminal van patiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze dienst is gratis en ook te gebruiken voor patiënten die geen gebruik maken van betaalde radio en televisie.

Laatste revisie: 17 januari 2019 - 15:07