Chillen op de tienerkamer

Chillende tieners in hangstoelen die een film kijken, op een PlayStation spelen of op een andere manier ontspannen. Voor gezonde tieners de normaalste zaak van de wereld, maar voor zieke tieners niet. Vanaf nu is dit op de kinderafdeling in het JBZ wel mogelijk. Donderdag 14 november 2018 werd een echte tienerkamer geopend!

Opening

Met échte chocoladebollen werd de opening van de tienerkamer gevierd. Unithoofd Ingrid Everaars en kinderarts Jaap de Witte verwelkomden medewerkers van de Kinderafdeling, de ontwerpster, de sponsors van VGZ ledenraad en de Stichting Vrienden. Trots vertelde Ingrid hoe de kille, kale ruimte met daarin een keukenblok, een tafelvoetbalspel en airhockey een heuse metamorfose heeft ondergaan.

Hoe het allemaal begon

Op de Kinderafdeling in het JBZ is er voor kinderen van 0-12 jaar een gezellige speelkamer ingericht om te kunnen spelen en het ziek zijn even te kunnen vergeten. Ook aan jongeren van 10-18 jaar wilde men graag een plek bieden om alleen of met vrienden te kunnen chillen en zichzelf te kunnen zijn. Een ruimte was er wel, nu nog een ontwerp en geld.

Een aantal studenten van het Lucascollege in Boxtel werd gevraagd mee te denken. Als onderdeel van hun opleiding aan de kunstacademie maakten zij ontwerpen voor de inrichting en aankleding van de tienerkamer. Uiteindelijk werd het ontwerp van Amy Leemans gekozen. Natuurlijk was ook zij aanwezig bij de opening. Met een mooie bos bloemen en een presentje werd zij door Ingrid hartelijk bedankt voor haar inzet. “Erg leuk om nu in werkelijkheid te zien hoe mooi het geworden is”, aldus Amy.

De tekst loopt onder de foto verder door.

De hangstoelen en beamer in de tienerkamer

De kamer is in frisse kleuren ingericht en op de wand is een XL-print van een grote stad te zien. Vanaf de bank of luierend in de hanging chairs kan er naar films gekeken worden en kunnen de tieners zich heerlijk ontspannen.  Naar buiten kijken kan ook. Vanaf de zesde verdieping kun je mooi over het ziekenhuis en natuurgebied de Gement uitkijken.

Verpleegkundige Nancy Dankers en Lizzy Berkhof van het pedagogisch team schetsten de enthousiaste reacties van een paar tieners die de kamer afgelopen week bezochten. Na een welgemeend “WOW!” was meteen de vraag: “kunnen die stoelen ook mee naar onze patiëntenkamer?”

Met dank aan…

De tienerkamer is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zij heeft de tienerkamer als kavel aangeboden tijdens het Vriendengala van 2017. Tot grote vreugde van de Kinderafdeling werd de tienerkamer daar door een familie geadopteerd. Ook de Ledenraad van de VGZ deed nog een mooie duit in het zakje waardoor de hanging chairs en een groot beeldscherm met (spel) computer konden worden aangeschaft.

Frans van Delft, voorzitter van VGZ Raad van Advies, regio zuid-oost sprak de wens uit dat de kamer veel gebruikt zal worden. Daar twijfelen de verpleegkundigen geen moment aan. Zij zijn apetrots op de tienerkamer en gaan het gebruik vanaf nu volop promoten.

Chillen maar!

Een hangstoel en de XL-print in de tienerkamer

Code VRIEND-076
Laatste revisie: 9 oktober 2019 - 16:35