Profielfoto zorgverlener Carina Joosse
Mevr.

C.G. (Carina) Joosse

Physician Assistant

De Physician Assistant (PA) is opgeleid om zelfstandig bepaalde taken van een medisch specialist over te nemen. Meer algemene informatie vindt u op de pagina 'Physician Assistant'.

Als Physician Assistant ben ik geen arts, maar wel medisch opgeleid. Ik begeleid patiënten na een hartinfarct. Op de verpleegafdeling loop ik visite en geef voorlichting over het ziektebeeld, de medicatie en leefregels. Na ontslag zie ik de patiënt nog een keer op de polikliniek. Zo ben ik, na een ingrijpend moment in het leven van een patiënt, namelijk een opname in verband met een hartinfarct, een vast aanspreekpunt voor de patiënt.

Lees meer

Vanuit mijn ervaring als Physician Assistant in de hartchirurgie begeleid ik eveneens patiënten die een hartoperatie moeten ondergaan, of komen herstellen na een hartoperatie in een ander ziekenhuis. Daarnaast is er nog de hartrevalidatie. Dit is een totaalprogramma op maat waarbij we in een team, met diëtist, fysiotherapeut, cardioloog, psycholoog, maatschappelijk werker, verpleegkundige en Physician Assistant, hartpatiënten hulp bieden bij lichamelijk en psychisch herstel en waarbij we werken aan risicofactoren. Dit om er voor te zorgen dat patiënten zo goed mogelijk kunnen herstellen na een hartoperatie of hartinfarct.

Afdelingen

Aandachtsgebieden

Acuut Coronair Syndroom (Hartinfarct), Hartrevalidatie, Voorbereiding en herstel na een hartoperatie

Mijn opleiding

2005
Master Physician Assistant aan de Hogeschool Utrecht
2000
Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

Bijzonderheden

Lid van de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA)
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)
Lid van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD)
Laatste revisie: 16 mei 2019 - 16:57