Busje komt zo

Op dinsdag 19 september 2017 heeft de Stichting Vrienden van Jeroen Bosch Ziekenhuis het contract met de Stichting Seniorenbus ondertekend. Hiermee dragen de Vrienden bij aan een nieuwe bus die in december 2017 wordt onthuld.

Ritjes naar het JBZ

Door de Stichting Seniorenbus te steunen dragen de Vrienden bij aan de mobiliteit van (kwetsbare) ouderen. Het is zeer belangrijk dat ouderen niet in een isolement raken, daarom focust de Stichting Vrienden zich extra op projecten voor ouderen. Bij de Stichting Seniorenbus merkten ze dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis een belangrijke aanrijroute is. Daarom heeft de voorzitter van de Seniorenbus Frank Willekens, tevens oud-chirurg in het JBZ, de hulp van de Stichting Vrienden ingeschakeld, want één van de bussen is dringend aan vervanging toe.

Praatje tijdens de rit

De Seniorenbus is een stichting die 65+’ers in ’s-Hertogenbosch, Vinkel en Nuland van deur-tot-deur brengt tegen een kleine vergoeding. De stichting bestaat uit 93 behulpzame vrijwilligers die tijdens de rit altijd in zijn voor een praatje. Naast de chauffeur zit altijd een bijrijder van de Seniorenbus, deze kan de ouderen helpen met in- en uitstappen of met het tillen van boodschappen. Door de Seniorenbus krijgen ouderen de kans om op een laagdrempelige manier vaker de deur uit te gaan. De bus is een makkelijke manier om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan vrienden en familie, de markt of eventueel het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Frank Willekens en Jan Karel van der Staay ondertekenen het contract met de Stichting Seniorenbus

Foto: links: Frank Willekens (voorzitter Stichting Seniorenbus), rechts: Jan Karel van der Staay (voorzitter Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis)

Code VRIEND-099
Laatste revisie: 16 oktober 2019 - 09:33