Busje gearriveerd!

Hoera! Vandaag is de nieuwe Seniorenbus in gebruik genomen. Een aantal maanden geleden maakten wij bekend dat de Stichting Vrienden de Stichting Seniorenbus steunt met de aanschaf van een nieuwe bus. Een van de bussen van de Seniorenbus was namelijk dringend aan vervanging toe. Mede dankzij de bijdrage van de Vrienden rijdt vanaf vandaag de nieuwe bus rond in Den Bosch en omgeving.

De feestelijke overdracht van de nieuwe bus vond plaats in het Stadhuis van ’s-Hertogenbosch. De bus werd door wethouder Paul Kagie en bestuursleden van de Stichting Vrienden, Jan Mannaerts en Tonny de Visscher overgedragen aan Frank Willekens van de Stichting Seniorenbus. Tijdens deze avond werd er ook geproost op het eerste lustrum van de Stichting Seniorenbus.

Vervoer inclusief praatje

De Stichting Seniorenbus brengt 65+'ers in 's-Hertogenbosch, Vinkel en Nuland van deur-tot-deur. De stichting wordt gerund door ruim 100 enthousiaste vrijwilligers die tijdens de rit altijd in zijn voor een praatje. Naast de chauffeur is er ook altijd een bijrijder van de Seniorenbus aanwezig. Deze helpt mensen bijvoorbeeld met in- en uitstappen of met het tillen van boodschappen. Door de Seniorenbus krijgen ouderen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier vaker de deur uit te gaan. De bus is een makkelijke manier om een bezoek te brengen aan vrienden en familie, de markt of eventueel het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Kijk voor meer informatie op www.senioren-bus.nl of bel 06-13007660 (op werkdagen tussen 9.00 uur en 14.00 uur).

Projecten voor ouderen

Eén van de speerpunten van de Vrienden is om een langer lopend project voor ouderen te realiseren. De bijdrage van de Vrienden aan een nieuwe seniorenbus is hier een mooi voorbeeld van.

De seniorenbus wordt onthuld

Code VRIEND-100
Laatste revisie: 16 oktober 2019 - 09:34